Referat - Tigrul

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
354
Etichete
tigrul
Descarcari
246
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Tigrul





Panthera tigris
Familia: Felidae
Specii: Tigrul de Bengal (Panthera tigris tigris), tigrul siberian (Panthera tigris altaica), tigrul din China de Sud (Panthera tigris amoyensis), tigrul de Indochina (Panthera tigris corbetti), tigrul de Sumatra (Panthera tigris sumatrae)
Dimensiuni maxime: 4 m / 350 kg
Reproducere: 2-4 pui, dupa o perioada de gestatie de 104 zile
Comportamnet social: Tigrii sunt vânatori solitari. Puii stau cu mama lor cel mult doi ani, apoi pornesc sa îsi ia în stapânire un teritoriu propriu. Masculii se îndeparteaza de locul unde s-au nascut, însa femelele ramân adesea aproape de teritoriul mamei.
Hranire: Caprioare, porci salbatici, bivoli
Statut: Specie în pericol de disparitie. Tigrul siberian si tigrul chinezesc sunt specii extrem de periclictate, aduse aproape în pragul disparitiei.
Usor de recunoscut dupa blana lor vargata, cei mai multi tigri traiesc în paduri sau în zone cu multa iarba. Sunt înotatori puternici si adesea se scalda în lacuri sau râuri. Pâna în ultimele decenii au existat opt subspecii distincte de tigru.
La ora actuala au mai ramas însa numai cinci, dintre care tigrul de China se confrunta cu pericolul iminent al disparitiei.




  • Referate asemanatoare

    • Tigrul

      Cine nu a vazut macar o data în viata lui la gradina zoologica sau la televizor un tigru, merita sa ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org