Referat - Trasee spaniole

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
357
Etichete
trasee, spaniole
Descarcari
309
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Capitolul I-Catalonia


Catalonia este o mica regiune autonoma, de 6 milioane de locuitori, din nord-estul Spaniei, ce detine o suprafata de circa 32.000 kmp. Capitala sa este Barcelona, unul dintre cele mai frumoase orase din lume, iar istoria, limba si cultura specifica îi ofera Cataloniei un caracter distinct fatã de restul Spaniei.
Principala caracteristica a catalanilor este politetea. De altfel, politetea si bunul simt sunt strâns legate de evolutia unei societati. Iar placerea cea mai mare a catalanilor este sa stea la o masa de restaurant, sa bea o bere sau o alta bautura si sa se uite la lumea care trece. În zilele frumoase, restaurantele îsi scot mesele afara, pe trotuar, cu scaunele orientate spre strada, întotdeauna cochete si curate.
Catalanii nu se considera ca fiind spanioli, ci un popor aparte, care lupta sa-si recâstige independenta pierduta cândva. Desi în timpul regimului dictatorial a lui Franco limba catalana a fost interzisa, iar cultura si traditiile oprimate, acestea au supravietuit, atât in casele catalanilor, cât si în unele centre de cultura, precum manastirile. Deschisi întotdeauna fata de lumea exterioara, oamenilor din Catalonia la face placere sa primeasca în casa straini, asa ca nu e de mirare ca milioane de turisti le viziteaza anual tinutul.
1.Relief pe toate gusturile
Calatorind prin Catalonia vei descoperi o mare varietate de tipuri de vegetatie si peisaje. Putine locuri în Spania îti pot oferi atât de mare schimbarea cadrelor în doar câteva ore de calatorie, dinspre culmile muntoase, din nord, pâna la tarmul mediteranean, din est.
Te poti astfel îndragosti de peisajele alpine ale Pirineilor, puternic fragmentati de vai ce separa culmi acoperite de pasuni, de paduri sau doar de stânci si lacuri glaciare cu ape de clestar; daca sosesti în anotimpul hibernal, vei avea avantajul practicarii sporturilor de iarna din numeroasele statiuni montane.
Daca preferi altitudini mai moderate, atunci poti vizita Parcul Masivului Monserrat, cu a


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org