Referat - Trenurile

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
442
Etichete
trenurile
Descarcari
367
Nota
0 / 10 - 0 voturi



TRENURI SI CAI FERATE

Proiectantii circulatiei sustin cu toata certitudinea ca pentru transportul intern de marfuri si calatori cel mai bun mijloc ramâne calea ferata . Drumurile aglomerate , lungile întârzieri înspre si dinspre aeroport i-a întors pe multi catre calea ferata .

Limitele posibilitatilor tehnice au fost tot timpul asediate de ingineri , astfel ca si azi mai cunoastem numele locomotivelor cu aburi ce au stabilit recorduri de viteza . De exemplu , o locomotiva cu aburi a companiei New York Central a stabilit in 1893 recordul de viteza de 181 km/h . Circulatie cu o asemenea viteza in traficul vremii era imposibila . Introducerea tehnologiilor moderne dupa era locomotivelor cu aburi a adus multe schimbari in practica multor retrele de cai ferate pe plan mondial .
Cu toate ca au foarte multe avantaje , locomotivele Diesel nu au fost niciodata asa spectaculoase si populare ca monstrii actionati de forta aburului . Fata de locomotiva cu aburi , care necesita un timp indelungat pentru fierberea apei , locomotiva Diesel porneste aproape instantaneu si se opreste la fel de repede . Necesita ingrijire mai putina , iar combustibilul utilizat este de patru ori mai eficient decat lemnul sau carbunele .


Locomotivele Diesel-electrice
Locomotivele Diesel au fost perfectionate in locomotivele Diesel-electrice : in acestea motorul Diesel actioneaza un generator de curent , iar curentul produs actioneaza la randul sau motoarele electrice cuplate la osiile rotilor . Din aceasta clasa , cel mai rapid tren este trenul Diesel-electric Intercity nr125 al Cailor Ferate Britanice , care circula cu viteza de 200 km/h in traficul curent . Recordul mondial de viteza il detine tot o locomotiva de acest tip , cu viteza de 257 km/h .
 Trenul INTERCITY al Angliei



Electrificarea
Caile ferate moderne tind catre electrificare . Orincipiul trenului electric este mai simplu , mai fiabil si mai ecologic decat trenurile actionate de locomotiv


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org