Referat - Unde pleaca marea in timpul refluxului

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
341
Etichete
unde, pleaca, marea, timpul, refluxului
Descarcari
231
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Unde pleaca marea in timpul refluxului

In timpul refluxului apa nu dispare, ci se deplaseaza de pe o parte pe alta a suprafetei terestre. Acest fapt se întâmpla deoarece apa oceanelor este atrasa de Gravitatia Lunii.
Gravitatia este forta care face ca obictele sa cada pe sol când sunt aruncate in sus – gravitatia Pamantului atrage obictele. In acelasi mod gravitatia Lunii atrage apele oceanice spre ea. Apele oceanice orientate spre Luna se umfla in directia acesteia. O umflare similara a apelor are loc pe cealalta parte a Pamantului. Pe tarm , in zona umflarii apelor , apare fluxul. Intre aceste zone , apa are un nivel mai scazut , constituind un reflux.
La fiecare 24 de ore , pe suprafata Pamantului se succed doua umflari si doua retrageri – deci doua fluxuri si doua refluxuri.


De ce este sarata apa marii ??

Datorita sarii! Sarurile din mare au fost spalate din solul si rocile Pamantului de catre apa de ploaie si transportate de parauri , râuri si mare. Procentul de saruri dizolvate in apa mari variaza usor de la un ocean la altul., dar este cuprins intre 33 si 38 la mie. O cantitate mare (85 %) din aceste saruri sunt reprezentate de sare (clorura de sodiu) , de tipul celei folosite in alimentatie. Celelalte 15 la suta sunt alte saruri si elemente, printre care chiar si aur , dar in cantitati extrem de mici.
Pentru a demonstra salinitatea marii, se fierbe un litru de apa marina pana la evaporare completa . In vas va ramane aproximativ 33 de grame de sare solida.
Clorura de sodiu e importanta in hrana . Alte saruri sunt minerale din mare , cum ar fi cele ale fosforului si azotului care sunt cruciale pentru pesti care traiesc in mare.
Cum apar pesterile ?

O pestera se formeaza prin eroziunea rocii si generarea unui spatiu gol larg. Pesterile de pe continente apar prin actiunea chimica a apei de ploaie. Pesterile marine sunt frecvente in locuri unde valurile se sparg de coaste, in special daca ele sunt alcatuite din roci de diferite duritati. Valurile sunt f


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org