Referat - Vatican

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
336
Etichete
vatican
Descarcari
319
Nota
0 / 10 - 0 voturi




ORASUL STAT VATICAN


I. INTRODUCERE
Vaticanul este un stat ecleziastic, sub autoritatea absoluta a papei bisericii Romano-catolice, si a luat fiinta în secolul al VIII-lea. Vaticanul este resedinta Papilor de 6 secole din anul 1377. Înainte de a fi transferata la Avignon (1309-1377), Curtea Pontificala avea resedinta la Lateran. Statul Vatican este o enclava în interiorul Romei, în nord-estul capitalei Italie, pe malul de vest al râului Tibru si are o suprafata de 0,44 km2. Este cel mai mic stat independent din lume Independenta Statului Vatican a fost recunoscuta pe 11 februarie 1929, în urma celor trei tratate de pace încheiate la Lateran, între Regatul Italian si Papalitate, dupa mai multi ani de controverse. Acest tratat a fost suspendat în 1984, dar printr-un nou acord, care ca si precedentele, se recunostea suveranitatea absoluta a Sfântului Scaun în interiorul Vaticanului. În timpul Imperiului Roman, dealul Vatican facea parte din Circul lui Nero, acolo unde a fost crucificat Sf. Apostol Petru. Trupul sau a fost îngropat în apropiere, iar dupa 250 de ani, Constantin a construit o magnifica bazilica, ce urma sa devina una dintre minunile lumii.

II. CLADIRI
Vaticanul este înconjurat de ziduri în stil medieval si renascentist si are 6 porti: Poarta Mortii, Poarta de bronz, Poarta Sfânta (se deschide la 25 de ani), Poarta Binelui si a Raului, Poarta Sacrament si Poarta Angelica. Multi dintre cei mai renumiti artisti si arhitecti ai Italiei Renascentiste au lucrat în cladirile Vaticanului. Cel mai impozant si important edificiu este Bazilica Sf. Petru.
Bazilica Sf. Petru
Bazilica Sf. Petru, este principala biserica a Catolicismului, este situata în Vatican. În 1506 Papa Iulius al II-lea i-a poruncit arhitectului renascentist Donato Bramante sa proiecteze bazilica. Bramante a murit înainte sa termine bazilica, care a fost continuata de câtiva arhitecti pâna când artistul florentin Michelangelo a preluat-o si terminat-o în 1546. Michelangelo a simplificat si


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org