Referat - Viata in paleozoic

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
409
Etichete
viata, paleozoic
Descarcari
242
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Referat la materia geologie al elevului Hagiescu Andrei





Era Paleozoica, este una dintre cele patru mari diviziuni ale scarii geologice, ea fiind precedata de Precambrian si succedata de Mezozoic. Perioadele pe care le include sunt Cambrian, Ordovician, Silurian, Devonian, Carbonifer si Permian. Asa cum se poate observa si din tabelul de mai jos ce o încadreaza în contextul evolutiei vietii, aceasta era a început acum 570 de milioane de ani si s-a terminat acum aproximativ 245 de milioane de ani. Evolutia vietii de la formele primitive, multicelulare din mari pâna la formele complexe de pe uscat poate fi urmarita studiind fosilele ramase în straturile de roci din era Paleozoica.

Perioada Cambriana, include un interval de 60 de milioane de ani. Aceasta a fost denumita astfel în 1835 de geologul englez Adam Sedgwick dupa numele roman al rocilor sedimentare din Tara Galilor.
Pâna la începutul erei paleozoice, procentul crescând de oxigen din atmosfera si oceane a facut posibila existenta unor noi forme de viata în mediul marin. Acum, pentru prima data în istoria pamântului organismele au evoluat suficient de mult încât au putut obtine energie pe baza respiratiei.
Primele astfel de organisme au fost nevertebrate mari si complexe. Cu schelet chitinos si învelisuri dure, aceste vietuitoare au avut sanse cu mult mai bune de conservare decât corpurile moi ale celor din Precambrian.
Cu toate ca viata nu invadase înca uscatul si aerul, marile din acea perioada erau pline de o mare varietate de nevertebrate incluzând spongieri, viermi, mici animale coloniale, hidrozoare, moluste si artropode primitive precum trilobitii si un mic numar de echinoderme. Singura planta marina existenta în acea perioada era alga marina.
Unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai acestei perioade, Trilobitul, este de fapt o specie de artropode. Acestia aveau o lungime variind între câtiva milimetri si pâna la 65 de cm însa în general aveau în jur de 3-7 cm. Numele lor era dat de aranjarea


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org