Referat - Analiza comparativa a tipurilor de memorii

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
322
Etichete
analiza, comparativa, tipurilor, memorii
Descarcari
237
Nota
0 / 10 - 0 voturi

ANALIZA COMPARATIVA A
TIPURILOR DE MEMORIE


SISTEME DE MEMORARIE

Prin sistem de memorie se intelege un ansamblu format din mediul de memorare si circuitele electronice aferente functionarii intregului system.
Datele sub forma binara sunt inmagazinate in diferite celule de memorie, numite locatii (cate un bit in fiecare locatie). Fiecare locatie poate fi identificata printr-o adresa.
Numarul maxim de locatii adresabile constituie capacitatea memoriei, exprimandu-se de obicei in octeti sau cuvinte si in multiplii acestora : Kilo (1K= 2° =1024) sau Mega ( 1M = 2²º = 1048576).
Octetul reprezinta o locatie adresabila independent cu o capacitate de 8 biti si uneori este numit si ‘‘byte’’ sau caracter.
Daca numarul de biti, dintr-o locatie de memorie adresabila independent, este diferit de 8, atunci secventa poarta numele de cuvant (contine 4, 16, 32, 64 etc. de biti – lungimea cuvantului).


SCHEMA BLOC A UNUI SISTEM DE MEMORIE


COMANDA COMANDA
DE SCRIERE A DATELOR DE CITIRE A DATELOR







INTRODUCERE
SI EXTRAGERE
A DATELOR

INTRODUCEREA
ADRESELOR


Complexitatea operatiilor efectuate de un calculator, ca si viteza lui de calcul depind in principal de capacitatea, viteza si organizarea memoriei sale.
Pentru inscrierea in memorie, informatia este introdusa mai intai in registrul de date (informatii), iar adresa locatiei unde va fi inmagazinata informatia se introduce in registrul de adrese.
Transferul informatiei in locatia respectiva are loc in urma aplicarii comenzii de inscriere a datelor.
Pentru citirea informatiei, se specifica mai intai adresa locatiei de memorie, cu ajutorul registrului de adrese. Informatia este transmisa din memorie in registrul de informatii, in vederea citirii, in urma aplicarii comenzii de citire a datelor.
Pentru a face posibila recunoasterea locatiei, atat la scriere, cat si la citire,


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org