Referat - Cele mai importante parti ale unui calculator

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
500
Etichete
cele, mai, importante, parti, ale, unui, calculator
Descarcari
334
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cele mai importante parti ale unui calculator

Cele mai importante parti ale unui calculator sunt:
Monitorul: acesta este ecranul calculatorului, elementul principal pentru comunicarea calculatorului cu dumneavoastra.
Tastiera: elementul principal pentru a introduce informatia in calculator.
Mouse-ul (soricelul).

Mouse-ul
Maus este un dispozitiv de indicat pentru calculatoare care se tine în mâna si care consta dintr-un obiect mic echipat cu unul sau mai multe butoane si modelat astfel încât sa stea în mod natural sub mâna. Partea inferioara a mausului contine un dispozitiv care detecteaza miscarea mausului relativ la suprafata pe care sta. Miscarea 2D a mausului este de obicei transformata în miscarea unui cursor pe ecran , astfel prin intermediul lui sunt comunicate informatii catre calculator.
Denumirea de maus provine din limba engleza (mouse) si înseamna soarece. Aceasta denumire a fost atribuita deoarece firul modelelor timpurii semana cu coada unui soarece si pentru ca miscarea cursorului pe ecran seamana cu miscarea unui soarece.






Figura 1.1
Prin intermediul acestei figuri putem arata functionarea unui maus . Miscarea mausului învârte bila(1). Cilindrii X si Y apuca bila si transfera miscarea (2). Discurile opace au fante prin care trece lumina (3). LED-uri cu infrarosu ilumineaza aceste discuri (4). Senzorii capteaza pulsurile de lumina pentru a le converti în deplasari pe cele doua axe (5).
Mausul a fost inventat de Douglas Engelbart la Stanford Research Institute în anul 1963 dupa un vast test de utilizabilitate. Dispozitivul a fost denumit si bug (în engleza, ceea ce înseamna gândac), dar denumirea a disparut în favoarea celei de maus (mouse). A fost unul din cele câteva dispozitive de indicat dezvoltate pentru Sistemul On-Line al lui Engelbart NLS computer, care era un sistem atât hardware


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org