Referat - Cine sau ce este root

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
317
Etichete
cine, sau, este, root
Descarcari
190
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cine sau ce este root ?

Majoritatea utilizatorilor lucreaza de obicei cu o singura statie de lucru. Primul lor contact cu o astfel de masina a survenit probabil acasa sau la scoala. Chiar si atunci cînd masina este conectata într-o retea, utilizatorul se gîndeste la masina lui ca fiind singura relevanta. Aceasta înseamna ca el îsi priveste masina ca pe o entitate separata care exista (sau poate exista) fara prezenta celorlalte masini.

În majoritatea cazurilor, acest lucru este adevarat. Majoritatea statiilor de lucru detin un hard-disc, iar pe acesta exista software local, cum ar fi un sistem de operare si aplicatii. Doar în mediile de retea dedicate sau în mediile academice puteti întîlni si clienti fara disc (diskless client).

Este adevarat, majoritatea utilizatorilor învata despre calculatoare folosindu-si-le pe cele de acasa. Daca masinile de la serviciu pot restrictiona utilizatorii la folosirea unui anumit program sau opereaza pe o platforma învechita, în schimb masina de acasa se afla complet sub controlul utilizatorului. Acesta poate naviga, poate executa programe sau poate sterge elemente dupa cum doreste (chiar daca uneori acest lucru este în dezavantajul lui). Deci, utilizatorul obisnuit are probabil cunostinte mai putin clare în ceea ce priveste functionarea unei retele.

Într-o retea trebuie sa existe un punct central de control, nu doar pentru oameni, ci si pentru masini. Sa luam de exemplu un server de nume. Un server de nume ofera o metoda de a stabili o corespondenta între adresele Internet si nume. Fiecare retea din Internet poseda un astfel de server de nume. Daca vreuna dintre masinile din retea nu cunoaste adresa serverului de nume, acea masina nu va fi în masura sa afle adresele fizice corespunzatoare numelor de masini din Internet. Din acest motiv, adresa serverului de nume trebuie sa se afle undeva pe hard-disc. În retelele UNIX, informatia este pastrata de obicei în fisierul /ETC/RESOLV.CONF. Pe platformele Mac, informatia este pastrata


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org