Referat - Computerul

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
379
Etichete
computerul
Descarcari
262
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Computerul

I. Introducere

1.Definitie

Conform dictionarului, computerul este un aparat de facut calcule sau de controlat operatii care sunt accesibile in termeni numerici sau logici. Cu toate ca definitia este exacta, nu reuseste, ca orice alta definitie data de orice alt dictionar, sa diferetieze abilitatile si functile diferitelor tipuri de computere, contemporane cat si viitoare.
Alte definiti :
„masina” electrica , programabila, automata de procesat informati
aparat electric care executa comenzile unui program
aparat electronic care poate executa, salva si procesa informatile introduse – PC

Dupa cum se observa, definiti exista si variaza de la caz la caz acoperind doar o parte din ceea ce poate fii un computer.

2.Etimologie

Cuvantul de fata a avut o evolutie constanta de sensuri dealungul timpul, dar mereu are la baza abilitatile unui aparat folosit de om. La inceput cuvantul era utilizat pentru a defini o persoana care facea calcule matematice ( computer = calculator ). Sensul este inca utilizat.
In anul 1892 s-a introdus pentru prima data in dictionar( Oxford English Dictionary) cuvantul computer, cu referire la un aparat automat de calcul.
In 1946 alte definiti mai explicite si variate au fost introduse, ce diferentiau mai multe tipuri de aparate, precum calculatoare analogice , digitale si electrice.

3.Scurt Istoric

Primele „computere” le putem considera ca fiind aparatele mecanice construite de Blaise Pasacal(1623- 1662) sau Charles Babbbage( 1791- 1871). Se poate spune ca aceste aparate au format bazele aparatelor si de astazi.
George Boole(1815 – 1864) a avut un impact important in istoria computerelor prin teoria lui ce continea doua stari : adevarat si fals. ( Instructiunile de tip adevarat- fals, sunt cunoscute drept instructiuni boolean)
1937 Claude Shannon a pus in practica teroria booleana imbinanado cu circuite electronice. Petru fiecare din cele doua stari logice a introdus un nivel diferit de


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org