Referat - Configurarea retelor pentru a partaja resurse

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
368
Etichete
configurarea, retelor, pentru, partaja, resurse
Descarcari
267
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Configurarea retelor pentru a partaja resurse

Partajarea unor resurse într-o retea presupune punerea la dispozitia utilizatorilor a unor aplicatii, a unor dispozitive hard (imprimanta, cd-rom, cd-rw, hard-disc) si a unor fisiere.
O partitie de retea (network share) este un disc sau un director de pe un server care este pus la dispozitia utilizatorilor din retea. Partitiile nu pot consta în fisiere individuale.
Exista partitii de retea si partitii furnizate de un calculator client. Partitiile de retea localizate pe serverul de retea nu pot fi create doar de administratorul de retea sau de alti utilizatori care au privilegii administrative pentru crearea de partitii pe serverele de retele. Asta înseamna ca administratorul de retea poate delega unele dintre sarcinile administrative legate de partitii de retea anumitor utilizatori responsabili din retea. Pe o masina Windows 2000 Server, în aceasta situatie se afla orice utilizator care este membru al grupului Administratori(Administrators), al grupului Operatori Server(Server Operators) sau al grupului Utilizatori împuterniciti(Power Users). Utilizatorii unui calculator server pot primi anumite drepturi de utilizare a resurselor calculatorului. În momentul crearii unui nou utilizator, administratorul de sistem trebuie sa aleaga grupul din care va face parte. Toti utilizatorii unui grup au aceleasi drepturi.

Partajarea dosarelor si a discurilor

Pentru a partaja un dosar (sau un director, în functie de sistemul de operare în retea cu care se lucreaza) sau un disc de pe un server de retea este nevoie de un utilizator care are drepturi de administrator (drepturi administrative). Ca administrator logat pe un server pe care ruleaza Windows 2000 Server, se pot crea dosare partajate noi folosind Windows Explorer. La aceste dosare pot fi adaugate apoi fisierele care vor fi partajate în retea. Din momentul în care a fost creat dosarul(directorul) tot ce trebuie facut este sa se dea un clic dreapta pe icoana corespunzato


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org