Referat - Date si informatii

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
394
Etichete
date, informatii
Descarcari
352
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Date si informatii
Datele si informatiile reprezinta componentele primare ale sistemului informational.
Data reprezinta o însiruire de caractere numerice sau alfa numerice, care au o anumita semnificatie. Datele economice descriu actiuni, procese, fapte, fenomene referitoare la firma sau la procese din afara acesteia.
Informatiile se obtin în general din prelucrarea datelor, ele nu se confunda însa cu acestea.
În concluzie se poate spune ca orice informatie este o data dar nu orice data este o informatie, ci numai aceea care are pentru receptor un caracter de noutate.
O baza de date reprezinta o modalitate de stocare a unor informatii (date) pe un suport extern, cu posibilitatea regasirii acestora.De obicei o baza de date este memorata într-unul sau mai multe fisiere. Bazele de date sunt manipulate cu ajutorul sistemelor de gestiune a bazelor de date. Cel mai raspândit model de baze de date este cel relational, în care datele sunt memorate în tabele. Pe lânga tabele, o baza de date relationala mai poate contine: indecsi, proceduri stocate, trigger-e, utilizatori si grupuri de utilizatori, tipuri de date, mecanisme de securitate si de gestiune a tranzactii
Din punct de vedere al teoriei comunicatiilor, informatia este un mesaj, un semnal ce reflecta starea unui sistem sau a mediului în care acesta functioneaza si care aduce receptorului un spor de cunoasterelor etc.

Cuvântul informatie - preluat din latina (informatio) prin intermediul limbii franceze (information) - este polisemantic, putând capata mai multe semnificatii (uneori total diferite sau chiar contradictorii), ce sunt determinate de domeniile si contextele foarte variate în care este folosit. În afara întelesurilor din limbajul comun, el are si alte sensuri, atribuite fie prin definirea sa ca termen (stiintific sau tehnic) fie ca si concept în cadrul unor ramuri ale filosofiei sau al unor stiinte si tehnologii al caror obiect de studiu este. Termenul informatie este legata si


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org