Referat - Dcount

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
397
Etichete
dcount
Descarcari
304
Nota
0 / 10 - 0 voturi

DCOUNT

Microsoft Excel include 12 functii care analizeaza liste si baze. Fiecare dintre aceste 12 functii au ca argumente :database, field si criteria. Aceste argumente se refera in ce ordine putem folosi functiile .

In Microsoft Excel, database este o lista in care randurile de informatii sunt inregistrate si coloanele sunt campuri. Primul rand din lista contine etichete pentru fiecare coloana .

Poti folosi orice sir pentru argument ,atata timp cat include cel putin o coloana si un rand langa coloana pentru a specifica conditia .

Dcount numara celulele dintr-o coloana din lista sau din baza de date, care contin numere si care îndeplinesc conditiile specificate de dvs.

Argumentul field este optional. Daca field este omis, DCOUNT numara toate înregistrarile din baza de date, care îndeplinesc conditiile specificate în criteria.

Sintaxa
DCOUNT(database;field;criteria)
Database   este zona de celule care formeaza lista dau baza de date. O baza de date este o lista de date înrudite în care rândurile cu informatiile înrudite sunt înregistrari, iar coloanele de date sunt câmpuri. Primul rând din lista contine etichete pentru fiecare coloana.
Field   arata care coloana este utilizata în functie. Field poate fi dat ca text, cu eticheta coloanei cuprinsa între ghilimele, cum ar fi "Vârsta" sau "Rentabilitate" sau ca un numar care reprezinta pozitia coloanei în cadrul listei: 1 pentru prima coloana, 2 pentru a doua coloana si asa mai departe.
Criteria   este zona de celule care contin conditiile specificate de dvs. Puteti utiliza orice zona pentru argumentul criteria, atâta timp cât aceasta include cel putin o eticheta de coloana si cel putin o celula sub eticheta coloanei, în care este specificata o conditie pentru coloana.

Exemplu:

Nr.
Angajati
Studii
Varsta
Salarii

1
Alina
F
25
200

2
Florin
F
50
100

3
Ioana
S
30
1000

4
Marian
S
20
200

5
Marius
M
30
350

6
George
S
45
260

7
Tudor
M
29
450

8
Gaby
F
37
20


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org