Referat - Despre imprimante

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
490
Etichete
despre, imprimante
Descarcari
331
Nota
0 / 10 - 0 voturi

CAPITOLUL I – TIPURI DE IMPRIMANTE

Întâlnim 3 mari tipuri de imprimante:
1. Imprimantele matriciale folosesc ace subtiri care bat într-o panglica impregnata cu cerneala pentru a tipari imaginea pe hârtie. Daca aveti o imprimanta cu ace, rezultatele vor fi mediocre. Ele folosesc de fapt, principiul de la masina de scris care foloseste si ea banda tusata. Aceste imprimante sunt ieftine si usor de folosit. Imprimantele cu 9 ace nu sunt destul de bune pentru Windows. Cele cu 24 de ace fac fata cu succes tiparirii sub Windows. Marele dezavantaj este ca sunt foarte zgomotoase.

2. Imprimantele cu jet de cerneala arunca mici picaturi de cerneala pe hârtie si compun imaginea de tiparit. Ele tiparesc mai bine decat cele cu ace, nu sunt mult mai scumpe si sunt silentioase. Imprimantele cu jet de cerneala color sunt doar cu putin mai scumpe decât cele alb-negru, dar culoarea poate fi punctul forte al lucrarii dumneavoastra. Fotografiile color vor fi tiparite acceptabil, dar nu la standardul revistelor. Merita sa folositi culoarea acolo unde credeti ca va arata bine, adica în cazul unor fragmente mici de text sau pentru evidentierea textului, si, mai ales, pentru o fotografie. Anumite modele nu neaparat de vârf pot tipari, folosind hârtie speciala si poze la un nivel cu cele din reviste.

3. Imprimantele cu laser realizeaza tiparituri de cea mai buna calitate, dar sunt mult mai scumpe. Cele mai multe imprimante laser tiparesc doar alb-negru, dar exista si modele mult mai scumpe (de peste 10 milioane lei) care pot tipari color.

CAPITOLUL II – PARAMETRII IMPRIMANTEI

Cei mai importanti parametri ai imprimantelor, indiferent de tipul lor constructiv sunt în numar de 2:
1. DPI-ul reprezinta calitatea tipariturii. Cu cât DPI-ul este mai mare cu atât calitatea atât a textului cât si a pozelor este mai bun.
2. Paginile pe minut (ppm) reprezinta viteza de imprimare. Cu cât viteza este mai mare, cu atât avem certitudinea ca imprimanta este mai de calitate deoarece vitezele mai m


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org