Referat - Despre Word

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
560
Etichete
despre, word
Descarcari
341
Nota
0 / 10 - 0 voturi



WORD-este un procesor de texte si are facilitati incorporate care permit crearea si salvarea documentelor cu usurinta. MICROSOFT WORD este unul dintre cele mai puternice si folosite editore de texte. Acesta asigura functiunile elementare ale unui editor de texte, si anume :introducerea textului, stabilirea diferitelor tipuri de caractere, alinierea automata a textului, aranjarea textului in pagina, tiparirea textului.

FONTURI

Corp de literã înseamnã un anumit stil si o anumitã dimensiune a literei. Corpurile de literã sunt grupate în familii, care se numesc, de exemplu, Times Roman sau Courier si fiecare familie are un set propriu de dimensiuni mãsurate în numãr de puncte pe ecran care, în general, sunt cuprinse între 6 … 72, uneori chiar mai mari. (În cazul în care vrem sã aflãm care este corespondenta, un inch are 72 de puncte).
Corpurile de literã, la fel ca si dimensiunile disponibile din calculator depind de modul în care am instalat interfata Windows si de imprimantã. Bara cu instrumente de lucru aratã ce corp de literã utilizãm în momentul prelucrãrii si dimensiunea lui. Putem schimba corpul de literã sau dimensiunea lui, executând clic pe sãgeata îndreptatã în jos de lângã numele corpului de literã sau a dimensiunii de pa bara cu instrumente de lucru. Meniurile derulante care apar afiseazã corpurile de literã sau dimensiunile disponibile. Selectãm ceea ce dorim din listã pentru ca aceste atribute sã poatã fi utilizate.
Putem schimba corpul de literã înainte de a începe sã tastãm textul sau dupã aceea. Pentru a schimba corpul de literã al textului existent, selectãm textul respectiv si utilizãm bara cu instrumente de lucru pentru aranjare în paginã pentru a-l schimba. O altã variantã ar fi sã selectãm comanda Font (Corp de Literã) din meniul Format pentru a deschide caseta de dialog Font, în care putem face aceleasi tipuri de modificãri. Un alt atribut al caracterelor este si culoarea.Pentru a schimba culoarea textului selectat se util


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org