Referat - E-mail

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
358
Etichete
email
Descarcari
298
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Posta electronica

Una dintre cele mai importante componente ale Internetului este posta electronica sau sistemul e-mail.
Sunt convins ca ai vazut de multe ori, pe cartile de vizita ale prietenilor tai, de exemplu, adrese Internet, care difera de adresele http sau ftp prin faptul ca au în componenta lor un simbol "@".
O astfel de adresa e-mail arata similar cu a mea: zeus@dart.ro. Partea din stânga simbolului reprezinta numele unei cutii postale dintr-un calculator. Partea din dreapta lui "@" reprezinta adresa calculatorului pe care se afla acea cutie postala. Ca si în cazul unor adrese Web (URL), aceasta adresa a calculatorului îti poate arata din ce organizatie face parte, sau de ce nationalitate este expeditorul unei scrisori pe care o primesti.
De exemplu, daca primesti o scrisoare electronica de la mine, vei întelege, din grupul de litere "ro", ca eu sunt din România. Apoi, din "dart" vei putea întelege ca sunt un abonat al serviciilor Internet oferite de Fundatia Dart din Arad. O alta adresa este: bogdan@cybernet. ro.
Prin e-mail pot fi trimise scrisori electronice chiar mai multor oameni deodata, astfel incat posta electronica poate fi folosita si pentru stiri.
Pentru a trimite cuiva o scrisoare electronica, trebuie sa ii cunosti adresa e-mail. Vei mai avea nevoie, fireste, de un program de transmitere e-mail, care poate fi Mail, Elm sau Pine, daca lucrezi în Unix, sau Internet Mail, Netscape Mail, Eudora Pro sau Pegasus, daca lucrezi în Windows 95. Noi vom face referire la programul Internet Mail, care este foarte simplu de utilizat si are o interfata gratica prietenoasâ. Modul de lucru în alte programe de sub Windows 95 este similar.

Lucrul cu Internet Mail

Înainte de a începe sa lucrezi cu programul Internet Mail, trebuie sa realizezi anumite operatii de configurare, asa cum se vede mai jos (vezi options->server):
Practic, trebuie sa precizezi care este adresa ta de e-mail (cea pe care vei primi mesajele), precum si numele de cont si parola pen


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org