Referat - Enuntarea problemei

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
478
Etichete
enuntarea, problemei
Descarcari
299
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Enuntarea problemei



Scopul prezentei lucrari este de a prezenta un model de organizare a activitatilor privind protectia mediului in tara noastra. Termenul de activitati de protectia mediului se refera la proiecte desfasurate de diferite organizatii (de stat sau particulare) si care au drept obiectiv apararea formelor de viata amenintate de poluare sau pe cale de disparitie.
Agentii care realizeaza proiecte de protectie a mediului pot fi organisme de stat sau organizatii non-guvernamentale (pe scurt ONG-uri).Proiectele pot fi realizate de o singura organizatie sau de mai multe, in colaborare. Nu exista restrictii in ceea ce priveste tipul organizatiilor,precizarea de mai sus aplicandu-se in egala masura celor de stat si ong-urilor. Activitatea lor poate fi sustinuta financiar de sponsori. In privinta acestora este prevazut ca se iau in considerare doar sponsorii persoane juridice .
Fiecare proiect de protectie a mediului se ocupa de un singur ecosistem. Un ecosistem reuneste una sau mai multe forme de viata, animale sau plante. In evidenta acestor organisme se tine seama de specia din care fac parte, cat si de ecosistemul caruia ii apartin, deoarece fiecare specie dobandeste insusiri unice date de mediul de viata. Convenim ca nu prezinta interes fiecare exemplar, ci doar populatiile, adica un numar de exemplare apartinand aceleiasi specii si care traiesc in acelasi ecosistem.
In activitatea lor de protectie a mediului, organizatiile ecologice se confrunta cu numerosi poluatori. Acestia sunt companii comerciale sau industriale care afecteaza prin efectele colaterale ale activitatii lor un anumit ecosistem si numai unul. Pentru prejudiciul pe care acesti poluatori il aduc mediului inconjurator, ei pot fi actionati in judecata de catre organizatiile ecologice (de stat sau ONG). Din motive juridice, un agent poluant poate fi dat in judecata de catre o singura organizatie de protectie a mediului si o singura data, de vreme ce poluatorul nu poate afecta decat un singu


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org