Referat - Gestiunea clientilor cu ajutorul unei baze de date

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
424
Etichete
gestiunea, clientilor, ajutorul, unei, baze, date
Descarcari
380
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Gestiunea clientilor cu ajutorul unei baze de date

Plecând de la premisa ‚clientii nostrii , stapânii nostrii’ m-am gândit sa fac o lucrare în care sa arat de ce clientii sunt atât de importanti si mai ales indispensabili pentru orice societate comerciala si cum se poate tine o gestiune eficienta a acestora.
Este bine stiut faptul ca fara clienti nu ar exista desfacere, nu ar exista motivul principal al executarii de produse sau servicii si nici o firma nu ar avea un scop pentru a se înfiinta sau intra si supravietui pe piata.
Binenteles ca tot ce tine de o societate este important si anume productia, prezentarea, desfacerea, ofertele speciale si tehnologia cât mai avansata, însa toate acestea au rost doar atunci când exista un cumparator sau consumator, un beneficiar , cu alte cuvinte – un client.
Pe lânga teoria legata de clienti , studiul si necesitatea acestora imi propun sa realizez si sa analizez o baza de date a unei societati comerciale structurata în asa fel încât sa ofere cât mai multe informatii despre clientii societatii. Aceste informatii sunt benefice pentru societate si ca urmare pot aduce beneficii clientilor prin analiza datelor si implicit a informatiilor legate de fiecare client în parte.

Lucrarea de fata este structurata pe doua capitole si anume: cap I – Clientii si gestionarea clientilor; cap II – Baze de date pentru gestionarea clientilor, fiecare capitol cu subcapitole aferente si un studiu de caz al societatii comerciale “ALFA”, plus anexe.

La o prima analiza mentala a cuvântului ‚client’ ne vine în gând cumparator. Insa, pentru ca o societate sa ajunga sa aiba o baza de date despre clienti trebuie ca aceasta sa stie cum sa-i câstige si sa-i pastreze, ceea ce nu este deloc usor si presupune multa munca din partea ofertantului de produse sau servicii.
Intr-o economie de piata prospera doar cei ce stiu sa atraga clienti noi, sa-i pastreze si sa-i faca sa cumpere mai mult. Odata devenit client, persoana sau societatea respectiva treb


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org