Referat - Grafica in Pascal

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
590
Etichete
grafica, pascal
Descarcari
367
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Initializare grafica. Generalitati

Pentru a executa un program ce contine apeluri la subrutine grafice, primul pas consta în trecerea din mod text în mod grafic (operatie care se numeste si initializarea (pornirea) modului grafic).
Initializarea modului grafic se poate face prin apelul procedurii InitGraph. Prin aceasta procedura se pot identifica posibilitatile hardware disponibile pe calculator (i.e. adaptorul disponibil), dupa care se va rezerva memorie pentru a încarca driverul grafic potrivit, se vor initializa variabilele interne ce definesc conditiile de afisare în respectivul mod grafic, se va comuta echipamentul în acel mod grafic, se va sterge ecranul, apoi se va reveni în programul apelant, fixându-se valori corespunzatoare pentru driverul grafic si modul grafic.
Daca procedura este utilizata în modul descris mai sus, biblioteca Graph asigura detectarea celui mai bun mod grafic disponibil, adica cel cu cea mai mare rezolutie si cea mai mare paleta de culori.

Procedura nu poate executa o detectare corecta pentru toate standardele grafice existente. Astfel, modurile IBM 8514 si VESA nu pot fi detectate prin metoda mentionata, fiind necesare masuri în consecinta (fixarea "manuala" a modului grafic).Sintaxa procedurii de initializare a modului grafic este:
PROCEDURE InitGraph(var driver_grafic,mod_grafic: integer; cale:STRING)
Parametrii driver_grafic si mod_grafic sunt necesari pentru initializarea driverului si a modului graphic.
Parametrul cale reprezinta un sir de caractere ce indica locul (directorul) unde se afla fisierele cu extensia .BGI si .CHR.

Sirul nul (‘’) indica discul si directorul curent.Initializarea modului grafic se poate face prin trei moduri diferite.
Primul si cel mai folosit mod de initializare este initializare prin autodetectare, adica prin folosirea constantei Detect, definita de biblioteca GRAPH. Functionarea acestui mod de pornire a modului grafic a fost evidentiata mai sus.
Cel de-al doilea mod de initializare est


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org