Referat - Intretinerea PC-ului

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
351
Etichete
intretinerea, pcului
Descarcari
240
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Intretinerea PC-ului

În momentul în care ne-am hotarit sa demontam calculatorul trebuie sa fim siguri ca avem la dispozitie cîteva ore fara a fi deranjati, în asa fel încit sa nu lasam lucrurile pe jumatate terminate. Calculatorul si monitorul trebuie sa fie reci, adica sa nu se fi aflat în functiune în ziua respectiva sau eventual sa fi fost închise de cel putin o ora. În cazul monitorului acesta trebuie închis complet, nu sa fie lasat în stand-by.
    Operatiunea de demontare se realizeaza cel mai bine pe o masa si nu pe jos pentru ca în acest fel ne asiguram ca nu vom calca pe componente. Singurul instrument de care avem nevoie este o surubelnita obisnuita cu cap cruce. Este foarte important ca în cursul operatiei de demontare sa fim foarte ordonati adica sa punem bine toate componentele dezasamblate. În plus este indicat sa avem grija sa nu pierdem suruburile si sa le punem lînga piesa pe care au fixat-o, lucru care ne va scuti de timpul pierdut cu cautarea acestora. De asemenea este bine sa grupam piesele demontate pe categorii : unitati de stocare (hardisc, CD-ROM), placi de extensie (placa video, modem, etc.), cabluri (cablu de alimentare, cabluri IDE, etc.), periferice (maus, tastatura, etc.) pentru a le avea la îndemîna mai usor.   
    1. DEBRANSAREA  DE LA  SURSA  DE  CURENT  ELECTRIC
    Trebuie sa avem în vedere ca scoaterea corecta a unui stecher (conector) dintr-o priza se face tragînd de capul stecherului si nu de cablul lui.
    Primul lucru pe care trebuie sa îl facem este debransarea calculatorului de la reteaua de curent electric. Scoatem din priza de curent alternativ stecherul cablului de alimentare a calculatorului si apoi scoatem si conectorul cablului aflat în priza de pe carcasa, de lînga sursa de alimentare. De asemenea deconectam de la priza de curent stecherul monitorului si stecherul imprimantei. Aceste manevre nu sînt periculoase, fiind similare cu deconectarea oricarui aparat electric.
    Dupa deconectare apasa


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org