Referat - Lectii de informatica

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
437
Etichete
lectii, informatica
Descarcari
300
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Informatii si recomandari

1. Lectiile se adreseaza elevilor, studentilor, parintilor si tuturor celor care au dorinta de a întelege si folosi notiunile de informatica în viata zilnica.
2. Lectiile sunt prezentate la cel mai accesibil nivel de pregatire, notiunile prezentate neavând nevoie de cunostinte de matematica superiora.
3. Tratarea practica a lectiilor va fi prezenta pe tot parcursul lectiilor, partea teoretica fiind substituita în cea mai mare masura practicii.
4. Lectiile pot ajuta în aceeasi masura si pe cei neinitiati cât si pe cei care au deja unele cunostinte obtinute la orele de clasa din scoala sau la orele de informatica din liceu.
5. Lectiile contin structura generala a PC-urilor si este destinata utilizatorilor de PC.
6. Lectiile vor rula programele : Dos, Word for Windows, Maicrosoft Windows si Norton Comander.

LECTIA 1. COMPUTERUL SI PROGRAMAREA










Calculatorul. Pentru definirea sistemului de operare se foloseste cuvântul ,, resurse ’’ În cadrul resurselor intra toate elementele de hard si soft. Dintre resurse fac parte: memoria principala (RAM), hard discul, imprimanta, programele, porturile paralele, etc. Orice calculator are un support de pastrare a informatiilor, care se numeste hard disc (disc fix, disc magnetic).
Hard disc-ul este plasat în unitatea centrala si functioneaza pe baza proprietatilor magnetice. Pe lânga hard disc-uri, calculatoarele sunt dotate cu unitati de discheta, folosite pentru stocarea si citirea informatiilor pe si de pe discheta. Dischetele sunt folosite pentru a transmite date calculatorului sau pentru a prelua date de pe acestea. Discheta se introduce în unitatea de discheta cu orificiul protejat de lama elastica îndreptat înainte si cu orificiul pentru protejarea datelor în partea stânga. Pentru eliberarea ei se apasa butonul special aflat pe unitatea de discheta. Dischetele se pot sterge(formata) ori de câte ori dorim. Spre deosebire de dischete, CD ROM-urile(compact discurile) sunt mul mai durabil


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org