Referat - Memoria interna

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
546
Etichete
memoria, interna
Descarcari
366
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Memoria interna

Cea mai importanta si costisitoare componenta fizica a unui calculator personal este memoria interna, prin intermediul careia vom putea aprecia performantele unui calculator. Aceasta este unitatea functionala a calculatorului destinata pastrarii permanente sau temporare a programelor si a datelor necesare utilizatorului si bineânteles a sistemului de operare.
Memoria interna a unui calculator este caracterizata de doi parametrii:
- dimensiunea;
- timpul maxim de raspuns;
Dimensiunea acestei memorii este în strânsa legatura cu microprocesorul folosit (în speta cu limitarile impuse de acesta). O valoare des întâlnita pentru aceasta marime este de 1 Mbyte. Cu cât aceasta este mai mare. Cu atât performantele calculatorului sunt mai bune.
Timpul maxim de raspuns se refera la intervalul de timp care este necesar memoriei interne pentru a citi sau scrie date. Mai exact, intervalul de timp ce se scurge din momentul în care primeste de la microprocesor comanda de citire si momentul în care depune pe magistrala de date valoarea citita (similar este si pentru scriere). Valoarea medie a acestui parametru este de 70 ns. Cu cât aceasta valoare este mai mica, cu atât calculatorul este mai rapid.
În configuratia unui sistem electronic de calcul în functie de modul în care se realizeaza accesul la memorie, pot fi întâlnite simultan doua mari tipuri de memorii: memorii ROM si memorii RAM.
Memoria ROM (Read Only Memory – memorie care poate fi doar citita) – este un tip de memorie nevolatila (informatia continuta de acest tip de memorie nu se pierde la oprirea calculatorului). Este o memorie de tip special, care prin constructie nu permite programatorilor decât citirea unor informatii înscrise aici de constructorul calculatorului prin tehnici speciale Memoriile de tip ROM se clasifica la în functie de modalitatea de scriere a datelor în PROM si EPROM..
1. memorii PROM (Programabile ROM), memorii ROM programabile, care permit o


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org