Referat - Ms-Dos

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
454
Etichete
msdos
Descarcari
291
Nota
0 / 10 - 0 voturi

MS-DOS VS. Windows 95

Pentru ca dialogul dintre om si calculator sa poata avea loc, trebuie sa existe o componenta esentiala denumita sistem de operare. Acesta este un program special cu rol de coordonare si control asupra resurselor fizice (hardware) ale calculatorului si care intermediaza dialogul om-calculator.
Un sistem de operare trebuie sa aiba capacitatea de a se adapta la modificarile tehnologice, ramânând în acelasi timp compatibil cu hardware-ul anterior.
Realizatorii sistemelor de operare trebuie sa tina seama de evolutia procesoarelor ce stau la baza calculatoarelor, astfel încât sa se poata beneficia de avantajele pe care acestea le ofera.
Primul sistem de operare pentru calculatoare personale a fost CP/M (prescurtare de la Control Programs for Microcomputers), care a aparut în 1980. Apoi a urmat populara serie de sisteme de operare denumite MS-DOS (Microsoft Disk Operating System), pentru care a aparut o versiune noua în fiecare an, ultima versiune scoasa de compania Microsoft fiind DOS 6.22 (în anul 1994).
Alegerea unui sistem de operare sau a altuia se face în functie de calculator si de preferintele utilizatorului. Unul dintre factorii esentiali îl reprezinta usurinta de utilizare, aspect caruia nu i s-a acordat initial importanta.
Pentru a îmbunatati acest aspect al asigurarii unui mod de dialogare om-calculator cât mai agreabil si la îndemâna tuturor, nu numai a specialistilor, compania Microsoft a realizat un program ce oferea un mediu de lucru mai prietenos, denumit Windows 3.1. Acesta nu era însa un sistem de operare, deoarece el presupunea existenta sistemului DOS. În 1995, mediul Windows a fost transformat în sistem de operare, aparând WINDOWS 95.

În urmatoarele rânduri vom face o scurta comparatie intre doua sisteme de operare: MS-DOS si Windows95. Intre acestea doua exista si asemanari (au fost facute de Microsoft), dar noi vom scoate in evidenta deosebirile.

Sistemul de operare este de fapt un program care este lansat automat l


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org