Referat - Osciloscopul catodic II

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
405
Etichete
osciloscopul, catodic
Descarcari
277
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Osciloscopul catodic II

   Generalitati. Clasificare
    Osciloscopul catodic este un aparat de masurare sau observare, care utilizeaza unul sau mai multe fascicule de electroni pentru a da o reprezentare a valorilor instantanee ale semnalului electric masurat in functie de diverse marimi variabile, dintre care cel mai des intâlnita este timpul. Aceasta reprezentare se realizeaza pe ecranul unui tub catodic, de unde si denumirea de osciloscop catodic. Este instrumentul tipic de analiza a semnalelor in domeniul amplitudine - timp.     Prin folosirea de traductoare adecvate, se poate reprezenta dependenta de timp a oricarei marimi fizice, largind astfel foarte mult aria domeniilor de aplicatie.     Urmare evolutiei lor actuale si prin asociere cu tehnica numerica, osciloscoapele pot fi incluse in sisteme de masurare si comanda automata programata a unor procese.     Avantaje care au impus osciloscopul ca un instrument indispensabil din orice laborator de masurari electronice:     – lipsa de inertie a elementului de analiza (spotul luminos) a fenomenului, rezultând posibilitatea de masurare pâna la frecvente de ordinul sute de MHz - ilor;     – consum propriu redus, fenomenul fiind analizat practic fara perturbatii;     – impedanta de intrare de ordinul MW;     – sensibilitate ridicata;     – analiza in domeniul amplitudine-timp a fenomenului si vizualizarea in sistem bidimensional.
    Clasificari
Dupa modul de tratare a semnalelor analizate deosebim:
– osciloscoape analogice, in care prelucrarea are loc numai in circuite analogice; – osciloscoape numerice (digitale), in care semnalul este convertit sub forma numerica, prelucrat astfel si reconvertit in analogic pentru afisare; – combinate.
Dupa modul de analiza a semnalelor in domeniul timp, deosebim urmatoarele tipuri de osciloscoape:
        – osciloscoapele de timp real: sunt osciloscoapele la care intre fiecare punct al imaginii de pe ecran si fiecare valoare momentana a semnalului exista o coresp


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org