Referat - Prelucrarea textelor

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
481
Etichete
prelucrarea, textelor
Descarcari
268
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Introducere
Una dintre cele mai frecvente utilizari ale calculatoarelor o constitue prelucrarea textelor.Tehnoredactarea este o modalitate avansata de pregatire tehnica si grafica a unui manuscris înainte de a fi tiparit.Tehnoredactarea computerizata presupune existanta calculatorului, împreuna cu dispozitivele periferice aferente, si a unui sistem logic de prelucrare, alcatuit din programul dupa care functioneaza calculatorul pentru a realiza prelucrarile dorite.Acest program sau sistem de programe, specializat în operatiile de tehnoredactare, este numit “procesor de texte”(word processing) sau “editor de texte”.
Excel produs al firmei Microsoft esta destinat tratarii datelor în forma tabelara(asa numita foaie electronica de calcul – Spreadsheet) cît si prezentarii grafice a informatiei.Pe lînga aceasta Excel este dotat cu o functie pentru tratarea datelor tabelei ca baza de date.






































EXCEL este un pachet de programe, care serveste pentru prelucrarea datelor organizate în forma de tabel.
Lansarea lui Windows si Excel
Sistemul lanseaza în mod automat W95.În W95 veti identifica butonul Start, pentru a rula programul Excel porniti de la acest buton. Plasati cursorul mouse-ului pe butonul Start si efectuati clic pentru al selecta. Apoi în continuare în acelasi fel selectati Programs?Microsoft Office?Microsoft Excel.Programul va fi lansat si pe ecran va aparea o foaie de lucru goala.Aceasta este reprezentata printr-o fereastra document întitulata Microsoft Excel Book 1.
Structura ferestrei Excel:
Bara de titlu
Bara de meniuri
Bara cu instrumente standart
Bara de formatare
Bara formulelor
Spatiul de lucru
Bara cu denumirile foielor de calcul
Bara de stare
Barele de derulare verticala si orizontala.
Ctrebuie sa stiti despre o foaie de lucru. O foaie de lucru este alcatuita din mici zone dreptunghiulare numite celule. Celulile sînt dispuse pe rînduri si coloane. Coloanele sînt etichetate de l


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org