Referat - Procesorul de text WORD

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
516
Etichete
procesorul, text, word
Descarcari
347
Nota
0 / 10 - 0 voturi



























Unul din cele mai bune programe de redactare a textului este Word sub Windows. Cu acest program se pot edita diferite texte, de la scrisori pânã la lucrari de cercetare. Programul înlocuieste vechea masinã de scris zgomotoasã si are avantajul cã se pot tipãri sute de copii fãrã a fi nevoie sa fie scrise fiecare în parte. În acest capitol vom învãta despre caracteristicile principale ale programului Word si despre cum sã manipulãm cuvintele pe ecran.
Pentru a lansa programul Word, se executã clic pe pictograma Word, iar programul afiseazã o paginã de document goalã.



În zona de lucru goalã existã o liniutã verticalã care pâlpâie care se numeste reper de inserare. Aceastã linie începe din acelasi loc pânã când începem sã tastãm cuvintele.
Pentru a introduce text folosim tastatura calculatorului. Atunci când începem sã tastãm, reperul de inserare se mutã spre dreapta. În momentul în care ajungem la marginea din dreapta a ecranului, în mod automat programul Word mutã reperul de inserare la începutul liniei urmãtoare. Aceasta se numeste "word wrapping" (asezarea automatã a cuvintelor). Nu apãsãm pe tasta Enter pentru a începe o nouã linie decât dacã vrem sã începem un nou paragraf. Atunci când introducem mai multe linii decât ar putea încape într-un ecran, liniile de text încep sã se deruleze automat în sus astfel încât reperul de inserare sã rãmânã întotdeauna la vedere.
Pe mãsurã ce deplasãm indicatorul mousului pe ecran vom observa cã acesta îsi modificã forma. Uneori are forma unei sãgeti, dar alteori are o forma ciudatã care seamãnã cu litera I. Atunci când indicatorul mousului se aflã în interiorul zonei text de pe ecranul nostru, acesta are forma unui I. Acesta este cunoscut sub denumirea de cursor. Putem executa clic cu acest cursor într-un anumit loc pentru a efectua modificãri între caractere, înainte si dupã cuvinte, si asa mai departe. De câte ori mutãm indicatorul mousului în afara zonei de text, el se t


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org