Referat - Programare in Limbaj de Asamblare

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
480
Etichete
programare, limbaj, asamblare
Descarcari
357
Nota
0 / 10 - 0 voturi


NOTA: Referatul contine un exemplu de program ce calculeaza maximul intr-un sir de numere intregi, cu semn, reprezentate pa cate un octet !
1. INTRODUCERE


1.1 AVANTAJELE PROGRAMARII IN ASM

Exista, intr-adevar, o tendinta justificata de indepartare de limbajul de asamblare, dar nu de renuntare la el, intrucat multe medii integrate de dezvolare de programe (IDE — Integrated Development Enviroments) si compilatoare de limbaje de nivel inalt (C, Pascal, Basic, Fortran, etc.) prezinta facilitati de inserare de linii scrise direct in limbaj de asamblare.
Prezentarea posibilitatilor oferite de limbajele de programare:



Cu toate acestea, exista si numeroase componente ale sistemului de operare si ale altor aplicatii, care sunt considerate critice si performante, iar acestea au fost si mai sunt realizate in limbaj de asamblare, deoarece aceste secvente trebuie sa consume cat mai putin timp si, eventual, cat mai putina memorie. Aceasta performanta este realizata prin utilizarea cat mai eficienta a instructiunilor si a structurii procesorului.

In concluzie, la ora actuala programele sunt hibride: ele contin linii scrise in limbaje de nivel inalt, dar pot contine si linii in limbaj de asamblare. Pentru a rezolva astfel de situatii, implementarile limbajelor de nivel inalt accepta introducerea in textul sursa de linii scrise in limbaj de asamblare sau legarea intr-un singur modul a unor module obiect provenite de la compilarea unor texte sursa, scrise in diverse limbaje de programare. Modulele care presupun algoritmi complicati sau structuri de date complexe sunt scrise in limbaje de nivel inalt, iar cele care sunt critice din puctul de vedere al timpului de executie si al resurselor ocupate sunt scrise in limbaj de asamblare. In plus, exista anumite resurse ale calculatorului la care accesul nu este realizabil din limbajele de nivel inalt.

Un alt motiv pentru care se recomanda si experienta programarii in limbaj de asamblare este acela ca un specialist in informati


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org