Referat - Programe de aplicatii

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
1779
Etichete
programe, aplicatii
Descarcari
355
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Programe de aplicatii
Pe lânga sistemul de operare, pentru utilizarea calculatorului este nevoie de anumite programe numite aplicatii, care se instaleaza în cadrul sistemului de operare si care permit efectuarea de sarcini diverse. Astfel de aplicatii sunt utile în formarea deprinderilor de utilizare a calculatoarelor.
Programele de aplicatii reprezinta nivelul superior al sistemului softwerw, cel mai apropiat de utilizator, constituit din totalitatea programelor destinate rezolvarii unor programe specifice.
Aceste programe de aplicatii sau soft-uri de aplicatii se împart în mai multe categorii:
Soft-ul specializat - este un produs specializat în rezolvarea anumitor sarcini pentru clientul care l-a comandat. Este mai costisitor, fiind realizat de obicei ca uniact, dar prezinta avantajul ca este protejat împotriva pirateriei, el putându-se folosi doar pe echipamentul respectiv;
Soft-ul semigeneralizat - pachete de programe realizate de firme specializate care au o arie de cuprindere mare din punct de vedere al utilizatorului;
Soft-ul generalizat - programele din aceasta grupa pot fi folosite de orice utilizator, fara nici o adaptare. Utilizatorul solicita programul de la firme specializate în functie de tipul calculatorului, de capacitatea sa de memorie si de datele ce trebuie prelucrate. Tendinta de realizare a acestor programe este de automatizarea a foarte multor functii, în conditiile în care utilizatorul nu este un specialist în informatica.
Pentru un utilizator obisnuit cea mai mare importanta si utilitate o prezinta programele din categoria soft-urilor generalizate. Ele au fost create pentru usurarea muncii persoanelor care lucreaza cu un calculator, fiecare aplicatie având utilitatea sa. În functie de scopul pentru care au fost concepute, distingem:
Aplicatii pentru Birotica : ajutor, editare de text, dictionare, imprimare, suite office,
Aplicatii pentru Fisiere : administrare, arhivare, backup, catalogare, cautare, inscriptionare, vizualizare;
Aplicatii pen


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org