Referat - Sisteme de memorie

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
380
Etichete
sisteme, memorie
Descarcari
270
Nota
0 / 10 - 0 voturi

REFERAT

Analiza comparativa a
tipurilor de memorie

de Gabor Cristinel
cl. a –XI-a D


1. Sisteme de memorie

Putem defini functia de memorare ca fiind posibilitatea de regasire a unor informatii reprezentata sub forma binara care au fost anterior stocate.
Un circuit de memorare este un circuit electronic care implementeaza functia de memorare . Mentionam ca implementarea acestei functii se poate realiza in mai multe moduri ,depinzand de suportul fizic folosit pentru stocarea datelor . Putem avea spre exemplu memorii magnetice ,memorii optice ,memorii semiconductoare .In continuare avem in vedere numai circuite de memorie realizate cu dispozitive semiconductoare .Din punct de vedere al memorarii ,memorarea unor informatii sub forma numerica mai precis a unor numere reprezentate sub forma binara, aceste numere nu au nici o importanta.

2.Clasificarea si caracteristicile unei memorii

In functie de modul de utilizare in raport cu un sistem de calcul a acestor memorii avem urmatoarele tipuri de functii de meorare:
functia de memorare cu citire si scriere de date; in aceasta categorie intra asa numitele memorii cu acces aleator RAM (Random Acces Memory) care permit citirea si inscrierea unor noi date de catre sistemul care le utilizeaza , precum si memoriile EEPROM (Electricaly Eraseable Programmable Read Only Memory) care pot fi atat citite cat si sterse in mod selectiv si programate de catre sistemul care le utilizeaza.
functia de memorare numai cu citire de date ;in aceasta categorie intra memoriile ROM (Read Only Memory),PROM (Programable Read Only Memory), EPROM (Eraseable Programable Read Only Memory) care pot fi numai citite de catre


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org