Referat - Sistemul de operare MS-DOS

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
452
Etichete
sistemul, operare, msdos
Descarcari
311
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Sistemul de operare MS-DOS



Acest sistem de operare a aparut ca o necesitate de a înlocui obositoarele benzi magnetice, care erau folosite pentru stocarea si cautarea informatiei. MS-DOS reprezinta prescurtarea de la MicroSoft Disk Operating System, adica Sistem de operare cu disc.
MS-DOS este o interfata în mod text, între calculator si utilizator, care permite “dialogul” adica introducerea de informatie de la tastatura si citirea comenzilor si a raspunsurilor, pe ecran.
Desi la ora actuala este foarte putin folosit, atunci cînd calculatorul nu mai porneste, singura posibilitate, este sa avem o discheta de pornire si sa ne folosim de comenzile acestui sistem de operare.
În sistemele de operare actuale, adica în Windows 95 si 98 se afla “ascuns” în subdirectorul WINDOWS\COMMAND ,sistemul de operare MS-DOS.
Pentru a intra în MS-DOS se parcurg urmatorii pasi :
Se executa clic stînga pe butonul “Start” din bara de sistem sau apasam combinatia de taste Ctrl + Esc si ne deplasam cu sageata în sus si apoi se alege optiunea “Shut Down”.
Selectam butonul radio cu optiunea “Restart in MS-DOS mode” si apasam OK.

Acum ne aflam în catalogul (directorul) C:\Windows si putem executa comenzi si programe specifice MS-DOS.
Pentru revenire în sistemul de operare Window, se scrie la tastatura cuvîntul “EXIT”.
Autoexec.Bat este un fisier de tip batch, adica un fisier de comenzi indirecte, care se executa automat si secvential, atunci cînd se porneste calculatorul. Fata de comenzile incluse în Autoexec.Bat de catre programul de instalare, se pot introduce comenzi noi pentru a fi executate. De exemplu se poate introduce în Autoexec.Bat o comanda care sa porneasca automat un alt program.
Config.Sys este utilizat pentru a configura sistemul de operare DOS, în functie de cerintele utilizatorului si este creat de programul de instalare, a sistemului de operare.
Numele de fisiere po


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org