Referat - Standard Graph

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
307
Etichete
standard, graph
Descarcari
234
Nota
0 / 10 - 0 voturi

MEMORIU EXPLICATIV

Unit-ul standard Graph implementeaza un numar de subprograme axate spre prelucrari grafie. Programele care utilizeaza subprogramele destinate prelocrarilor grafice trebuie sa contina directiva Uses Graph.
Subprogramele Graph pot fi clasificate astfel:
Initializarea modului grafic;
Tratarea erorilor grafice;
Definiri de ferestre si pagini;
Subprograme orientate spre puncte:
Subprograme orientate spre linii;
Subprograme orientate spre arcuri, cercuri si alte curbe;
Subprograme orientate spre poligoane si hasurari;
Subprograme orientate spre salvarea imaginilor;
Subprograme orientate spre texte;
Defini de culori si palete.
În acceptiunea Unit-ului Graph, coltul stanga sus al ecranului graifc are coordonatele (0, 0). Valorile X sau coloanele cresc spre dreapta. Valoriile Z sau liniile cresc în jos.
În Unit-ul Graph este folosita notiunea de pointer actual (curent)
Pointeru actual este similar cursorului din modul text, cu deosebirea ca acest pointer nu este vizibil. Monitorul unui calculator afiseaza o imagine formate din puncte independente, numite pixeli. Fiecare pixel are o culoare si o luminiozitate propie, independenta de culoare si luminiozitatea celorlalti.
Imaginea afisata de monitor este formata dintr-un numar oarecare de linii si coloane.
Cu cât numarul delinii si coloane este mai mare cu atât calitatea imaginii obtinute este mai ridicata. Spunem ca un monitor cu o rezolutie de 640 / 480 pixeli este mai bun decât un monitor de 320 / 200.
Monitorul poate afisa litere, cifre si semne speciale cât si portrete, peisase, grafice de fonctii, desene, etc. Pentru aceasta nu are nici oimportamta daca imaginea afisata reprezinta o poza sau un text. Din punctul de vedere al calculatorului situatia se prezinta cu totul altfel. Monitorul nu trebuie decât sa preia si sa afiseze o imagine deja construita, pe când calculatorul trebuie sa gestioneze individual fiecar pixel care compune imaginea. Pentru o imagine formata din 640 / 480 pixeli ace


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org