Referat - Subsistemul audio

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
383
Etichete
subsistemul, audio
Descarcari
273
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Subsistemul audio



Din 1981 in PC-urile originale IBM se gaseau componente audio rudimentare. Partea audio era folosita pe calculatoarele timpurii mai mult pentru indicarea defectelor, decat pentru lucrari creatoare. Calculatoarele foloseau semnalele sonore pentru putine alte lucruri in afara semnalarii problemelor precum buffer de tastatura plin sau erori in timpul secventei de autotestare la pornire. Sistemele Macintosh, prezentate prima data in 1984, dispuneau de posibilitati audio de calitate inalta in hardware-ul inglobat, dar PC-urile nu au castigat posibilitati audio comparabile pana ce nu au fost dezvoltate primele placi de extensie pentru sunet de catre companii ca AdLib si Creative Labs, la sfarsitul anilor `80.
Datorita competitiei dintre multele companii, ne bucuram astazi de standarde de facto pentru hardware si software pe larg suportate pentru sistemul audio. Hardware-ul audio a evoluat de la un moft scump la starea de subansamblu revendicat de, practice, orice configuratie de system.
Hardware-ul audio al PC-urilor actuale poate lua una dintre urmatoarele forme:
Adaptor audio pe o placa de extensie PCI, pe care o insatalati intr-un slot de magistrala al calculatorului
Circuitul integrat specializat de sunet, de la companii precum: Crystal, Analog Devices
Hardware integrat in setul de cipuri principal al placii de baza, cum se intampla cu cele mai recente seturi de cipuri pentru calculatoarele realizate de cele mai mari firme producatoare
Indiferent de locatia sa, caracteristicile audio fac uz de mufe jack pentru boxe si un microfon.
Cand au fost prezentate primele adaptoare audio la sfarsitul anilor `80, ele tinteau strict un public iubitor de jocuri. Din productia pe 1989, placa Game Blaster costa peste 100 $, dar suporta doar o mana de jocuri.


Descrierea adaptoarelor audio PC


Pentru a lua o decizie inteleapta la cumparare, ar trebui sa cunoasteti unele dintre componentele de baza ale adaptorului si caracteristicile pe care le furnizea


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org