Referat - Tehnologia xDSL

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
418
Etichete
tehnologia, xdsl
Descarcari
344
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Tehnologia xDSL


1. Introducere


Tehnologia DSL (Digital Subscriber Line) este o tehnologie de transmisie pe media de cabluri de cupru, care aduce informatia în banda larga la statiile de lucru cu ajutorul sistemului telefonic. Clasa de protocoale xDSL este se refera generic la mai multe protocoale de tip DSL cum ar fi ADSL, HDSL, RADSL, SDSL etc. Conexiunea DSL ofera teoretic 8.448 Megabits pe secunda, dar de cele mai multe ori conexiunile individuale ofera o viteza începând de la 512 Kbps si pâna la 1544 Mbps download si 128 Kbps upload.

Deoarece tehnologia DSL ofera o crestere dramatica de viteza în comparatie cu alte tehnologii, puterea reala a serviciilor bazate pe tehnologie DSL consta în oportunitati conduse de aplicatii multimedia necesare utilizatorilor actuali ai retelei.

Unul din cele mai importante avantaje ale tehnologiei DSL este acela ca permite providerilor de retea Network Service Provider (NSP) si utilizatorilor deserviti avantaj deplin al infrastructurii existente. Protocoalele de nivel 2 si 3 OSI (cum ar fi Frame Relay, ATM si IP) si serviciile fiabile de retea au devenit de încredere. Suportând tipuri multiple de servicii pe o singura platforma ofera o importanta protectie a investitiilor. Tehnologia DSL include ambele servicii bayate pe pachete si cellule ca si ATM, Frame Relay si IP, cât si servicii canalizate sincron.

Urmatoarea generatie, arhitectura DSLAM care suporta servicii multiple, tehnologie si transport, asigura ca investitiile în infrastructura existenta ramân protejate. DSL poate suporta servicii comerciale avansate ca si DSL de foarte mare viteza (VDSL) si noi variatii descoperiri si bineînteles tehnologii ca si ISDN (IDSL).






2. Reteaua telefonica existenta


Cum am mentionat mai sus, produsele DSL aduc multe noi facilitati la infrastructura existenta de fire de cupru, cel mai des utilizata pentru serviciile vocale.

Pentru o mai buna antelegere a tehnologiei xDSL, trebuie revazuta structura existenta a retelei te


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org