Referat - Tipuri de date

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
576
Etichete
tipuri, date
Descarcari
348
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Tipuri de date , variabile , constante , etichete , expresii.

Un program în limbajul Pascal contine o descriere a actiunilor ce trebuie sa fie executate de calculator si o descriere a datelor ce sînt manevrate de aceste actiuni. Actiunile sînt descrise prin instructiuni, iar datele prin declaratii sau definitii. Prin tip de date întelegem o multime de valori.
Se disting trei categorii de tipuri de date:
simple elementare;
compuse structurate;
de referinta pointer.
În general, tipurile de date sînt definite explicit prin declaratii type iar operatiile asociate prin declaratii function sau procedure sînt specifice programului în care apar. Exista însa tipuri de date elementare de interes mai general, numite tipuri predefinite. Valorile unui tip de date sînt referite prin variabile sau constante. Anumite constante sînt predefinite.

type I = T;

unde I este un identificator numit numele tipului, iar T specificatia sa. Declaratia variabilelor este precedata de cuvântul cheie var , a constantelor de cuvânt cheie const , iar a etichetelor, de cuvânt cheie label .
Numele I poate fi folosit pentru referirea la tipul T în declaratiile ulterioare de variabile sau pentru definirea altor tipuri. Exista tipuri de date anonime, definite implicit prin declaratii de variabile de forma:
var v _ 1 , ….. , v _ n : T ;
Ex:
label 1, 10 ;
type bin = 0 . . 1 ;
var bit : bin ;
cifra : 0 . . 9 ;
const zero = 0 ;
var i : integer ;
etichetele 1 si 10 , tipul bin cu elementele 0 si 1, variabila bit de tipul bin, variabila I de tipul predefinit integer precum si constanta zero având valoarea 0.
Tipuri de date simple si predefinite.

Tipurile simple sânt de trei categorii: predefinite, enumerare si subdomeniu. Tipurile simple se mai numesc si tipuri scalare.
Exista cinci tipuri de date predefinite: integer , real , boolean , char si text.
Tipul integer – este o multim


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org