Referat - Virus vs Antivirus

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
317
Etichete
virus, antivirus
Descarcari
237
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Virus vs Antivirus


Virusii de calculator au produs pana in prezent pagube de ordinul zecilor miliarde de euro dar, in acelas timp, au dus la perfectionarea programelor software si antivirus din intreaga lume. Aparitia lor a fost semnalata cu 18 ani in urma, iar EVOLUTIA VIRUSILOR COINCIDE CU INSASI DEZVOLTAREA INDUSTRIEI SOFTWARE .

CE ESTE UN VIRUS ?
Un virus de calculator este un program proiectat sa se replice si sa se imprastie, infectand cat mai multe calculatoare, fara ca utilizatori sa realizeze acest lucru . Virusi se imprastie atasandu-se de alte programe, fisiere de tipul EXE sau COM, documente WORD, EXCEL, chiar si HLP sau care pot sa infecteze sectorul de boot al discului. Cand se lanseaza in executie un fisier infectat sau cand porneste calculatorul de pe un disc sau o discheta virusata, se lanseaza si virusul in executie . Adesea, virusul ramane rezident in menoria calculatorului, pentru a putea infecta urmatorul program lansat in executie sau urmatoarea discheta accesata .
Virusii periculosi au abilitatea de a executa actiuni in calculator . In timp ce unele din aceste actiuni sunt doar deranjante (cum ar fi afisarea unui mesaj la o anumita data sau ca raspuns la o anumita actiune a utilizatorului calculatorului), exista virusi care pot distruge fisiere de date, documnete sau chiar CALCULATORUL .

VIRUSI IN FAZA INCIPIENTA
Totul a inceput in 1986 . Atunci a avut loc prima atestare a unui virus . Doi frati pakistanezi, Basit si Amjad, au constatat ca sectorul boot al unei dischete contine un cod executabil si ca acesta este rulat de fiecare data cand se porneste calculatorul utilizand o discheta in drive-ul A . Ei au observat ca pot inlocui acest cod cu un program propriu, care poate fi un program rezident in memorie si care poate instala o copie a lui pe orice discheta ce este accesata in orice ’drive’.
Au nimit acest program virus . Inceputul era modest, deoarece virusul infecta doar dischetele de


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org