Referat - Web design

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
317
Etichete
web, design
Descarcari
248
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Web design

Frame-urile reprezinta elementul potrivit pentru designeri atunci când doresc ca homepage-ul sa aiba o structura corespunzatoare, iar navigarea sa fie pe masura.

1.Planificare si pregatire
În cazul în care doriti sa introduceti frame-uri în homepage, trebuie sa lamu-riti câteva lucruri: În ce scop utilizati frame-urile? Câte frame-uri sunt nece-sare? Cum se împart paginile?
Apoi luati o hârtie si un creion. Pe o foaie A4 proiectati în mare împartirea paginii. Liniile nu trebuie sa fie pozitio-nate la milimetru, dar aceasta schita va ajuta sa aveti o imagine asupra structurii paginii. Schitati în rame si continutul -indicati bara de navigare si includeti ima-ginile. Nu faceti economie de timp -lucrati pâna când sunteti multumiti de proiect. Pentru ca în momentul în care începeti cu realizarea frame-urilor, even-tualele modificari vor duce la pierdere de vreme. Începe apoi transpunerea în prac-tica. Scrieti - eventual cu Notepad - trei noi fisiere HTML cu urmatorul continut:
cadru X
În locul lui X scrieti cifrele de la 1 la 3. Salvati aceste fisiere sub numele de cadrul.html pâna la cadru3.html. Daca doriti, puteti schimba indicatia de culoare din al doilea si al treilea fisier, de exemplu:
si

Aceste pagini-schita va ajuta la con-struirea setului de frame-uri si permit verificarea împartirii. Continutul pro-priu-zis va putea fi alcatui ulterior.
2.Împartirea setului de frame-uri
Tag-ul html este raspunzator pentru frame-uri. Deter-minanti sunt parametrii rows si cols: rows împarte fereastra orizontal pe rânduri, iar cols vertical pe coloane. Acestea vor mai obtine pe parcurs alte câteva valori. De numarul de indicatii despartite prin vir-gula depinde numarul de coloane sau de rânduri. Indicatia împarte fereastra browserului în trei coloane de dimensiuni egale. Cu veti împarti fereastra în doua rânduri. Primul rând ocupa o zecime din înaltimea ferestrei, iar cea de a doua 90 de pro-cente. În locul procentajului puteti indica -dimensiunile si cu


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org