Referat - Armata franceza

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
449
Etichete
armata, franceza
Descarcari
271
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Armata franceza

S-a nascut in 1769 la Ajaccio intr-o familie saraca. Ajunge general in timpul revolutiei si in 1795 infrange revolta regalista.
Prin inabusirea revoltei regaliste generalii au ocupat un rol important in viata politica cucerind teritorii noi.
Casatorindu-se cu Josephine de Beauharnais preia controlul armatei din Italia in 1796 avand victori stralucite impotriva armatelor austriece ajutand la refacerea visteriei franceze tot el a incheiat pacea cu Austria din 1797 unde Franta primea malul stang al Rinului si dominatia asupra Italiei de Nord.
In 1798 Bonaparte incearca sa taie legatura Angliei cu India cucerind Egiptul,armata franceza iese invingatoare dar Napoleon nu poate evita distrugerea flotei franceze de catre Amiralul Nelson la Abukir.
Acesta revine in Franta fiind proclamat salvatorul natiunii si se pregateste sa dea o lovitura de stat pt. A ajunge la putere.
La 18 Brumar99 noiembrie01799 Bonaparte a primit titlul de Prim Consul prezentanduse in fata celor doua adunari care au fost silite sa incredinteze puterea unui consulat.
Ca prime ordine acesta a : anulat legile impotriva emigrantilor, relanseaza comertul si industria franceza, creza “Legiunea de onoare” si a oferit revolutionarilor republicani care au trecut de partea lui functi si titluri bine platite.
Napoleon Bonaparte negociaza cu papa Pius al-VII-lea un compromis numit “Concordatul” prin care se recunostea religia catolica fiind proclamata religie de stat.
In 1800 conduce trupele prin o trecatoare inzapezita peste Alpi.La 14 iubie ii infrange din nou pe ausrieci la Marengo.
In 1802 se semneaza pace cu Anglia care a durat doar un an engleji declarand razboi din nou.
Acesta publica in 1804” Codul cicil”.
Este numit imparat in 1804 fiind cunoscut sub numele de Napoleon I.
Pe timpul gloriei lui Napoleon armata franceza numara un milion de soldati toti intre 20-25 ani.Tineri din familile bogate puteau sa plateasca pe altcineva sa faca armata in locul lor.
Se face o alianta


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org