Referat - Asirienii II

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
296
Etichete
asirienii
Descarcari
222
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Asirienii II




Dintre popoarele antice din Orientul Apropiat, asinenii au fost cei mai vestiti pentru cruzimea lor prin care au revenit stapanii unui imperiu urias, desi acesta i-a costat insasi propria existenta. Ei au ramas in istorie ca primii utilizatori ai cavaleriei si ai carelor de razboi.

Asirienii, unul dintre popoarele cele mai razboinice din istorie, au luptat de-a lungul secolelor pentru a subjuga popoarele vecine. La apogeul puterii, imperiul lor se intindea pana la Golful Persic si cuprindea chiar si Egiptul.
Agresivitatea lor se putea datora intr-o oarecare masura pozitiei lor geografice. Pamintul Asiriei era in partea nordica a Mesopotamiei, pe langa Valea Tigrului, la nord de Babilon.

Deoarece nu aveau hotare naturale, tarmuri sau lanturi muntoase, erau vulnerabili din orice directie. Din aceasta cauza era nevoie de o armata putemica si mobilizata in orice moment, pentru mentinerea imperiului. Asirienii erau comercianti indrazneti. Mai mult, principalele cai comerciale ale Mesopotamiei au trecut prin tara lor, aceasta a reprezentat in sine posibilitatea de imbogatire a oricarei puteri ce definea controlul asupra lor.

Ca si vecinii lor babilonieni, si asirienii erau amoriti, adica urmasii popoarelor semitice care in mileniul III i.e.n. iesind din Arabia au subjugat orasele Sumer si Akkad. Apariria Asiriei ca stat independent a fost in jurul anului 1900 i.e.n., dar a continuat sa fie sub dominatia regatului barbar Mitanni. In decursul acestei lungi si grele perioade, asirienii nu numai ca au reusit sa-si pastreze identitatea, dar au dezvoltat si o traditie militara putemica. Astfel, in secolul XIV i.e.n. au putut lansa o campania expansionista.

O armata brutala
Au facut incursiuni in toate directiile. Tukultiapil-Esarra I., un rege al secolului al XII-lea a extins imperiul Asirian pina la Marea Mediterana. Succesul lor era schimbator deoarece au patruns popoare in Orientul Apropiat, s-au format


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org