Referat - Auguste Renoir II

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
304
Etichete
auguste, renoir
Descarcari
201
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Auguste Renoir II


Auguste Renoir îsi face aparitia în arta ca impresionist.Cariera sa de artist începe foarte devreme în conditii defavorabile, aproape patetice si se termina în ajunul mortii. Renoir traieste saptezeci si opt de ani din care mai bine de saizeci îi petrece într-o munca încordata.
Se naste în1841 la Limojes si este fiul unui croitor foarte sarac. La 15 ani intra într-o fabrica de portelan ca decorator, apoi picteaza evantaie.Dar din aceasta ocupatie nu ajunge sa isi câstige pâinea zilnica.
La 20 de ani intra în atelierul lui Gleyre,unde întâlneste pe Monet,pe Bazille si pe Sisley si astfel se leaga între ei prietenia din care va iesi primul grup de impresionisti. Spre deosebire de ceilalti el este instinctiv,nu dispretuieste nici traditia nici trecutul ca atare. Înca o diferenta între el si ceilalti impresionisti ,diferenta din care va decurge, ca o consecinta si despartirea lor-ceea ce îl atrage mai puternic ca subiect este nudul,trupul uman mai ales cel al femeii, pe cand restul impresionistilor sunt preocupati îndeosebi de subiecte din natura,adica de diversele forme de peisaj.
Alaturi de aceasta tema pe care o trateaza de nenumarate ori el studiaza si floarea.Obisnuia sa spuna ca picteaza flori ca o pregatire în vederea redarii carnatiei feminine.Imediat ce ajunge in posesia tehnicii impresioniste se opreste la tema ce joaca un rol esential în evolutia scolii:redarea aspectelor unui oras.
La 40 de ani merge în Italia, la Pompei unde studiaza faimoasele decoratii ale romanilor din primul secol al imperiului lor.Îsi da seama de neajunsul suferit de pictura din pricina ca desenul fusese neglijat de catre impresionisti.Ajunge la concluzia ca impresionismul gresise si pentru prima data începe sa fie nesigur,sa-si puna întrebari,sa aiba nelinisti.
Putin câte putin se îndreatpa catre acea ultima faza a carierie sale,în care nudul detine rolul principal.De tânar se îmbolnaveste de reuma


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org