Referat - Bastinasii Americii

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
330
Etichete
bastinasii, americii
Descarcari
206
Nota
0 / 10 - 0 voturi

BASTINASII AMERICII





Bastinasii Americii de Nord au trait candva raspanditi pe aceasta zona intinsa, in perfecta armonie cu natura. Aparitia colonistilor europeni a pus capat pentru totdeauna modului lor de viata traditional.

Prin filmele si cartile care povesteau despre Vestul Salbatic, o parte din istoria indienilor din America de Nord a devenit legenda. Istoria bastinasilor americani nu consta doar in povestile despre cowboy si indieni. Pieile rosii nu erau doar un singur popor, ci mai multe triburi, mai multe populatii cu moduri de viata diferite. Ei au populat continentul american cu cateva mii de ani inainte de oamenii albi.

Oamenii au sosit pentru prima oara in jurul anului 35 000 i.e.n in America de Nord, probabil din zona Siberiei de astazi, pe vremea cand cele doua continente erau legate de uscat. S-au raspandit pe teritoriul Americii de Nord si de Sud, s-au adaptat la conditiile locale si au format diferite triburi, sau altfel zis "natii".

Unii dintre ei traiau din pescuit si vanatoare, altii au invatat sa cultive pamantul. Adapostutrile erau diferite de la un trib la altul, in functie si de mediul in care traiau. Corturile portabile erau ideale pentru tribul "picioarelor negre", care ducea o viata nomada si traia din vanatoare. Indienii "pueblo" se aparau de caldura arzatoare din deserturi construindu-si case de chirpici.

Popoarele de bastinasi americani si-au dezvoltat propria cultura, limba si identitate. Pana cand au pus piciorul in America primii europeni, existau deja peste 300 de "natii" si limbi indiene. Columb a fost primul european care s-a intalnit cu bastinasii americani, pe teritoriul Cubei de astazi. Crezand ca a ajuns in India de Est, i-a numit "los indios", adica indieni. Denumirea s-a pastrat pana in zilele noastre, desemnandu-i pe toti bastinasii continentului american.

Din Europa, spaniolii au fost primii care s-au stabilit aici si s-au folosit de resursele noului continent. Ei au venit in calitat


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org