Referat - Batalia de la Marasti

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
301
Etichete
batalia, marasti
Descarcari
177
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Batalia de la Marasti

INCA de la data de 19 mai 1917,comandamentul armatei 2 a primit instructiunile care detaliau modul de organizare si desfasurare a ofensivei armatelor aliate de pe frontul roman. Dupa cateva zile ,la 11 iunie alte instructiuni aduceau noi precizari si puneau la punct neclaritatile care au fost semnalate dupa studiul primului document.

Misiunea primita de armata 2 romana prevedea ruperea apararii inamicului in sectorul sau de ofensiva,in cooperare cu armata 4 rusa ; izgonirea dusmanului din bazinul SOVEJA si trecerea trupelor noastre pe cursul superior al raului PUTNA.Pentru indeplinirea misiunii armata dispunea de 2 comandamente de corp de armata, 4 divizii de infanterie, o brigada de cavalerie,56 batalioane, 14 escadroane, 228 de guri de foc si 21 avioane.
In fata armatei 2 romane se aflau amplasate o parte din trupele GEROK,care formau aripa dreapta a armatei 1 AUSTRO-UNGARE.Totalul acestor trupe se ridica la 21 batalioane, 36 escadroane si 142 guri de foc.
Terenul stapanit de inamic cunoscut sub numele de DEPRESIUNEA VRANCEI este marginit spre nord,spre vest si spre sud de un sir de munti inalti.Armata 2 romana a hotarat ca acolo este locul unde sa atace.
Grupul GEROK isi stabileste apararea pe coarda de dealuri,intarindu-se cu puternice lucrari de fortificatii.
La baza sistemului de lucrari de aparare dusmane stau cateva „centre de rezistenta” adevarate batalioane inchise. Ele erau construite dintr-un labirint de santuri, adaposturi pentru armament,pentru oameni si pentru munitii si inconjurate cu gard de sarma ghimpata.Mai spre sud ,vrajmasul construise un sistem de lucrari de aparare in terenul descoperitdin zona satului MARASTI,localitatea a fost inclusa intr-un puternic centru de rezistenta flancat de alte centre spre nord si spre sud.Un al patrulea centru de rezistenta a fost organizat pe dealul TEIUSULUI .
Pentru declansarea lovituri armata 2 romana alege pa


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org