Referat - Benito Mussolini

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
412
Etichete
benito, mussolini
Descarcari
214
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Benito Mussolini

Mussolini a fost primul copil al unui fierar. Mai tarziu el si-a exprimat mandria fata de originea sa umila si adeseori pomenea despre sine ca este un om din popor, un om al poporului. Familia Mussolini, de fapt nu era chiar atat de umila pe cat afirma el. Tatal sau care era atat fierar cat si jurnalist socialist, era fiul unui locotenent din Garda Nationala, iar mama sa era profesoara. Cu toate acestea familia Mussolini era saraca. Ei locuiau in doua camere aglomerate la al doilea etaj al unui mic palazzo.
Tatal sau petrecea o mare parte a timpului in taverne discutand politica, tot acolo ducandu-se si o mare parte din banii familiei, iar mesele celor trei copii ai familiei Mussolini nu erau tocmai indestulatoare.
Benito era un copil neastamparat care nu respecta regulile si era extrem de agresiv. La scoala era de nestapanit iar acasa era mereu indispus. Deoarece profesorii din sat nu il puteau controla, el a fost trimis la ordinul Salesian La o mamastire din Faenza. Acolo s-a dovedit a fi mai nestapanit ca niciodata, ranindu-l pe unul din colegii sai cu un cutit si atacandu-l pe unul din calugarii ce incerca sa il pedepseasca. Dupa acest incident Benito a fost dat afara si trimis la scoala Giosue Carducci din Florinpopoli, de unde a fost de asemenea exmatriculat dupa ce a asaltat un alt coleg cu cutitul sau.
Dar el era deasemeni inteligent, trecand de examenele finale fara dificultate. El a obtinut o diploma de profesor si pentru un timp a lucrat intr-o scoala dar curand a realizat ca era cu totul nepotrivit pentru aceasta meserie.
La varsta de 19 ani pe cand era un tanar scund si palid cu niste ochi caprui mari si intunecati, a parasit Italia pentru a pleca in Elvetia cu un medalion nichelat al lui Karl Marx in buzunarele sale care de altfel erau goale. In urmatoarele luni a trait dupa o zi [pe alta sarind din slujba in slujba.
In acelasi timp isi castiga o reputatie de tanar cu un ciudat magnetism si cu remarcabile talente de orator. El a


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org