Referat - Caius Iulius Caesar II

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
411
Etichete
caius, iulius, caesar
Descarcari
277
Nota
0 / 10 - 0 voturi










Om politic, general si servitor latin. Fiu al C. Julius Caesar, praetor apoi guvernator al provincial Asia, nepot al lui Caius
Marius ; casatorit în 82 cu Cornelia, fiica lui Cinna (conducatorul popularilor), Caesar este gratiat în 82, dupa victoria optimatilor, de catre Sulla.
Anii urmatori (81-78) si-i petrece în diferite misiuni in Orient; revine la Roma dupa mortea lui Sulla, facându-si debutul ca orator in procesele impotriva lui Cornelius Dolabella si C. Antonius.
Dupa anul 70 Caesar se îndeparteaza de pozitiile aristocratiei senatoriale si se apropie de tabara popularilor, combatând, alaturi de acestia, politica optimatilor. Quaestor, Pontifex Maximus, praetor, apoi guvernator al Hispaniei Ulterior, Caesar încearca sa colaboreze cu Licinius Crassus si-l sprijina intre anii 67-62 pe Pompei. Revenit in iunie 60 la Roma reuseste, gratie abilitatii sale diplomatice, sa atenueze temporar rivalitatea dintre Crassus si Pompei si profita de opozitia înversunata a senatului fata de ratificarea masurilor adoptate in anii 64-63 de Pompei in Orient, pentru a incheia primul triumvirat.
Ales consul, Caesar adopta in 59 in ciuda opozitiei senatoriale, o serie de legi favorabile intereselor triumvirilor. În calitate de proconsul, obtine în 58 guvernarea, pe o perioada de 5 ani, a Galliei Cisalpine, a Galliei Transalpine si a Illyricumului. Casatoria in 59 a fiicei sale Iulia cu Pompei contribuie la întarirea legaturilor dintre cei doi oameni politici. Întrevedera de la Lucca din Etrulia dintre Caesar, Pompei, Crassus se incheie în aprilie 56 prin reînnoirea triumviratului si estomparea tensiunii reinstalate intre Crassus si Pompei. Se decide ca acestia doi sa ocupe in 55 consulatul, iar lui Caesar sa-i fie prelungita cu înca 5 ani autoritatea în provinciile sale.
Influenta de care se bucurau triumvirii la Roma face ca, în ciuda opozitiei senatoriale înversunate, planul de la Lucca sa fie transpus aidoma in practica. În 55 lui Pompei i se acorda pentru 5 ani


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org