Referat - Cehia II

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
333
Etichete
cehia
Descarcari
191
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cehia II

Asezata in Europa Central – Estica, cu un relief predominant de podis vechi al Boemiei, este formata din Muntii Metaliferi (1244m) in partea de NV, Padurea Ceha si Sumava in SV, la granita cu Germania, Colinele Ceho-Morave (837m) spre SE catre Depresiunea Morava si Muntii Krkonose si Jeseniky (1602m) la granita cu Polonia care se inscriu cu peisaje deosebit de attractive. In sudul Podisului Cehiei, pe raul Vltava si afluentii acestuia se afla lacuri de mare interes Turistic (Lipen), iar pe Elba, Vltava, Morava si Oder se pot deplasa ambarcatiuni turistice pentru agreement.
Pozitia geografica in centrul Europei are o importanta deosebita in transporturile in tranzit, inclusiv turistice. Lipsa iesirii la mare este suplinita de utilizarea unor cai navigabile fluviale: Vltava, Elba, Odra. Este strabatuta de drumurile europene E12, E14 E60, iar magistrala E85 o traverseaza de la vest la est.
Populatia, peste 10 milioane locuitori, este distribuita, indeosebi in zone industrializate; de altfel, populatia urbana este de 78% si este formata in majoritate din cehi. Suprafata este de 78.900 kmp, capitala Praga (1,2 mil. loc.);lb oficiala: ceha; culte:catolicism, protestantism.
Prin numeroasele obiective turistice cultural-istorice (castele medievale), statiuni balneoclimaterice, arii montane si carstice de mare spectaculozitate, frumusetea padurilor de pin sau mixte, se inscrie cu un mare interes turistic in Europa (peste 30 de statiuni si 145 castele si edificii religioase).
In raport cu concentrarea de valori turistice se pot delimita mai multe areale turistice:

Praga – capitala Cehiei, oras milenar (anul 928) supranumit “orasul de aur”, asezat pe terasele pitoresti ale Vltavei si colinele Podisului Boem, in Depresiunea Praga. In oras se pot vizita: Cetatea Veche, Castelul Hradcany, Catedrala Gotica “Sf Vit”; Malo-Strana, cartierul fostilor nobili cu palate si gradini; Manastirea “Loreta”(mantia Dnei Clara cu 6000 de diamante); Stare-Nesto vatra veche; Turnul Med


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org