Referat - Centrul European pentru Conservarea Naturii

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
423
Etichete
centrul, european, pentru, conservarea, naturii
Descarcari
329
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Centrul European pentru Conservarea Naturii


ECNC este o organizatie independenta care sprijina conservarea si sustinerea naturii, biodiversitatii si peisajelor Europei. ECNC stimuleaza colaborarea intre stiinta, politica si economie pentru binele biodiversitatii si a populatiei Europei. Aceste lucruri sunt realizate prin promovarea integrarii biodiversitatii in toate sectoarele societatii. In abordarea sa, ECNC combina teoriile cu abordari practice si expertize aplicabile.

ECNC a fost infintata in 1993 si de atunci a dezvoltat parteneriate de lucru cu un numar mare de organizatii si institutii din intreaga Europa. ECNC ofera expertize guvernelor regionale si nationale, organizatiilor interguvernamentale ca Natiunile Unite, Comisia Europeana, Agentia Europeana pentru Mediu si Consiliul Europei si institutiilor ce lucreaza in finantare, utilizare a terenurilor si cercetare. Lucreaza indeaproape cu comunitatea ONG-urilor.

Proiectele ECNC fac parte din 5 programe tematice:

natura si societate;
interactiunea dintre ecologie si economie
retele ecologice europene
statutul naturii si biodiversitatii Europei
spijinul organizatiilor internationale si al initiativelor politice

Misiune

ECNC promoveaza acvtivitatea, facand legatura dintre stiinta si politica, conservarea naturii si, in special, a biodiversitatii in Europa; datorita valorilor sale intrinsece si a relevantei pentru economia si cultura europeana. In concluzie ECNC promoveaza integrarea problemelor de conservare a naturii in alte parti ale politicii.

Viziune

Viziunea se refera la idealul acestei organizatii: statutul (starea) dezirabil(a) a naturii in Europa pe perioada urmatorilor 20-25 de ani. Aceasta viziune ia in considerare interactiunea intre ecosisteme, rolul peisajelor, integrarea considerentelor naturale in economie si perceptia si aprecierea naturii in mentalitatea populatiei.




Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org