Referat - Cezanne gauguin si seurat

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
321
Etichete
cezanne, gauguin, seurat
Descarcari
222
Nota
0 / 10 - 0 voturi

CEZANNE, GAUGUIN SI SEURAT





In Franta, la mijlocul anului 1880, curentul artistic din pictura, cunoscut ca "impresionism" a cedat locul unor evolutii radicale si individuate in arta. Trei artisti care au creat aceasta evolutie au fost Gauguin, Cezanne si Seurat.

Impresionismul a fost o scoala controversata si foarte influenta a picturii franceze. Dupa ce critica ostila a fost invinsa, impresionismul a devenit in scurt timp convention¬al. Acest lucru a influentat formarea unui nou grup de tineri pictori, care au respins valorile artistice ale predecesorilor lor si au hotarat sa marcheze intr-un mod propriu, original, evolutia picturii ca arta.

Trei lideri ai acestei contrarevolutii au fost artistii francezi Paul Cezanne, Georges Seurat si Paul Gauguin. Dupa ce lucrarile acestor trei ar¬tisti au castigat in timp o raspandita acceptare a criticilor, Roger Fry (1866-1934), critic de arta englez, a inventat termenul "postimpresionism", folosit in general pentru a descrie lucrarile celor trei artsti si de asemenea pentru a caracteriza lucrarile importantului lor contemporan, artistul olandez Vincent Van Gogh, a carui maretie nu a fost recunoscuta decat dupa moartea sa.

Georges Seurat
Dintre cei patru postimpresionisti, Georges Seurat (1859-91) a fost cel care a ramas cel mai aproape de intentiile originale ale impresionismului. Cu siguranta, temele pe care le picta cu placere erau subiectele favorite ale impresionistilor: parizieni savurand dupa-amiezile de vara sau petrecerile de seara, viata de zi cu zi a suburbiilor si peisajele malului Canalului de nord. Fiu al unei familii relativ instarite, Seurat nu a avut niciodata grija zilei de maine, putandu-se astfel concentra si dedica pe deplin cercetarilor sale artistice. O hotarare tipica pen¬tru profunzimea lui metodica a fost aceea de a dedica primii doi ani ai carierei desenului. Abia apoi Seurat a inceput sa lucreze in culoare.

Modul lui Seurat de a aborda culorile era studiat si s


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org