Referat - China

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
295
Etichete
china
Descarcari
212
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Hartia:In jurul anului 100 d.Hr.,un barbat pe nume Tsai Lung a intins o foaie din pasta de lemn si canepa,pe care a pus-o la uscat si a inventat hartia.
Busola:Vechii chinezi au fost marinari foarte priceputi.Acestia au folosit busolele pentru orientarea templelor la inceput,insa din cele in urma le-au folosit pentru navigatie.Cu sute de ani inaintea europenilor au consruit vase cu panze si manvrate cu ajutorul carmelor.Acestia au ajuns in Africa pentru a face comert.Au fost primii care au impartit anul in 365,25 de zile.


Marele zid chinezesc
Marele zid chinezesc ,a fost construit de catre imparatul Shi Huagdi.Zidul a fost construit intre anii 214 -204 i.Hr.,de mii de tarani saraci.Constructia exista si azi,intindandu-se pana la 2200 km,in cat este vizibil si de pe Luna. Se spune ca Meng Jiangnv s-a nascut într-o localitate sudica si s-a casatorit cu Wan Xiliang. Nu mai târziu decât în a treia zi dupa nunta, barbatul ei a fost luat si dus în partea nordica a tarii pentru construirea zidului. Zilele treceau, dar tânara sotie nu primea nici o veste de la barbatul sau. „Se apropie iarna, cum o sa-si petreaca sotul meu zilele geroase fara haine groase?”, se gândea femeia. Astfel, Meng Jiangnv a tesut o pânza de bumbac si a confectionat o haina groasa pentru barbatul sau. A plecat si cu chiu cu vai a ajuns la poalele zidului din nordul tarii. A vazut mii si mii de barbati, îmbracati subtire, carând caramizi si pietre grele. Multi cadeau din cauza oboselii si a foamei. Tot cautând si întrebând, în cele din urma Meng Jiangnv a aflat ca barbatul sau murise de oboseala si cadavrul sau a fost îngropat chiar în zid. Auzind trista veste, a plâns ce a plâns timp de 3 zile si 3 nopti la poalele zidului, când, brusc, cu un sunet asurzitor, o portiune lunga de 800 de li a zidului s-a darâmat. Printre darâmaturile zidului, a gasit ramasitele pamântesti ale sotului ei. Cu corpul neînsufletit al barbatului, Meng Jiangnv a pornit pe d


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org