Referat - Cu Hitler la putere

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
345
Etichete
hitler, putere
Descarcari
234
Nota
0 / 10 - 0 voturi





REFERAT - Regimuri Totalitare


"Cu Hitler la putere"



Tainã Irina

Facultatea de Istorie, anul II.




Cu Hitler la putere




" Cine invinge, pe acela nu-l intreaba nimeni daca actioneaza in spiritul legilor!"

Instalat in celula nr.7, Hitler si-a deschis servieta din piele si a scos un caiet gros. Pe coperta, in coltul din dreapta, sus, a scris: "Deviza mea: cand se sfarseste lumea, explodeaza pamantul, insa in nici un caz credinta intr-o cauza dreapta. Judecata mediocritatii si a rautatii personale s-a incheiat si de astazi incepe: Lupta mea (Mein Kampf).
Landsberg,1 aprilie 1942."
In aceasta carte Hitler vorbeste despre necesitatea largirii "spatiului vital" al populatiei germane, analizeaza ce regiuni ar putea oferii posibilitati de extindere si ajunge la urmatoarea concluzie: "Noi national-socialistii vom porni de acolo de unde ne-am oprit acum 500 de ani. Stopam marsul etern al germanilor spre Sudul si Vestul Europei si ne indreptam privirea spre pamanturile din Est. Chiar daca vorbim astazi in Europa despre un spatiu nou, nu ne putem gandi decat in I rand la Rusia si la statele limitrofe supuse." Deci inca din 1923 Hitler anunta viitorul curs germanic spre rasarit adica Polonia si URSS.
Studiile de medicina legala asupra numeroaselor cazuri de sinucidere, studiile de biologie a gemenilor si cercetarile anatomopatologice ale anomaliilor de crestere, adica a gigantismului si a nanismului, se faceau pentru a convinge generatiile viitoare,dupa sfarsitul glorios al razboiului. Scheletele piticilor si infirmilor vor fi expuse in salile imense ale unor muzee ,de aceea sunt conservate cu multa grija si montate pe socluri indicand numele si varsta exacta.Dupa sfarsitul razboiului dus de cel de-al treilea Reich milenar visam pentru victoria rasismului si a tot ce este german .La aniversarile victoriei, tineretul din scolile celui de-al treilea Reich milenar va fi adus de dascalii sai sa viziteze aceste muzee. Astfel vor cinsti cu totii


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org