Referat - Democratia in Brazilia

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
312
Etichete
democratia, brazilia
Descarcari
248
Nota
0 / 10 - 0 voturi












1. Definitia democratiei:

Democratia este un regim politic care pune accent pe participarea poporului la conducerea tarii si care are ca forma de guvernare republica. Separarea puterilor în stat, pluripartitismul, alegerile libere si respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti sunt cele mai importante caracteristici ale democratiei si trebuie întocmai respectate pentru ca democratia sa functioneze normal într-o tara.


2. Democratia în Brazilia:

Când a aparut democratia în Brazilia?
Brazilia a fost descoperita, în anul 1500, de un navigator portughez, amoralul Alvarez Cabrol. Pe baza descoperirii sale, regatul Portugaliei a ridicat pretentii asupra acestui teritoriu, trimitând în jurul anului 1530 pe Martin Alfonso de Sosua cu 400 de colonisti pentru a ocupa si popula acest teritoriu. Sosua a întemeiat coloniile Bahia si mai apoi Sao Paulo.
Între anii 1815-1889, Brazilia a fost stat monarhic, fiind condusa de împaratii Pedro I, fiul împaratului Porugaliei, si apoi Pedro II, fiul lui Pedro I.
Brazilia era o tara unde se practica sclavia care însa trebuia desfiintata cât de repede posibil. Luptele pentru abolirea regimului sclavagist marcheaza aproape întreaga istorie a secolului al XIX-lea. Telul este atins cu greu si treptat, caci fortele oligarhiei se opun cu înversunare. În 1831 este acceptata interzicerea comertului cu sclavi, dar abia în 1851 odiosul comert înceteaz efectiv. În 1871 o lege hotaraste ca nou-nascutii din mame sclave vor fi cetateni liberi. Luptatorii abolitionisti nu se multumesc însa cu aceasta jumatate de masu-
ra, actiunile pentu lichidarea totala a sclavajului iau forme tot mai imperative. Rezultatele încep sa se arate: în câteva state sclavii sunt eliberati în 1884; un an mai târziu devin liberi sclavii trecuti de 60 de ani. În sfârsit, în 1887, sclavia este desfiintata fara despagubirea proprietarilor de sclavi.
Sfârsitul secolului al XIX-lea a adus democratia în Brazilia. Democratia s-a instaurat odata cu


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org