Referat - Dezvoltarea postbelica a tarii

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
414
Etichete
dezvoltarea, postbelica, tarii
Descarcari
305
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Dezvoltarea postbelica a tarii
Dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial,situatia economica a Italiei era deosebit de complicata:mii de întreprinderi si majoritatea statiilor electrice nu functionau,lipsea materie prima,a fost distrus transportul feroviar etc.Economia ei aproape în întregime depindea de materia prima straina.Italia nu avea flota comerciala,aceasta fiind una din cele mai complicate probleme cu care se confrunta tara.În Italia imediat postbelica,a fost înregistrata cea mai înalta rata a inflatiei în comparatie cu celelalte state ale Europei Occidentale: preturile au crescut de peste 400 sute de ori,existau milioane de someri ,nivelul de viata al oamenilor de rind a scazut simtitor fata de indicele anului 1939.
În aceste conditii neprielnice ,pentru a scoate tara din impas,se impunea stringent înfaptuirea unor reforme social-economice radicale. Din reprezentantii Miscarii de Rezistenta este creat un govern în frunte cu F. Parri.În componenta lui au intrat comunisti,radicali,socialisti,crestin-democrati,liberali pe care i-a unit lupta împotriva fascizmului si care întelegeau necesitatea introducerea unor transformari radicale . Dar în privinta acestor transformari existau divergente de opinii . Comunistii, socialistii si radicalii erau pentru instaurarea relatiilor socialiste ,iar crestin-democratii si liberalii – pentru calea capitalista de dezvoltare .Partidul Liberal insista sa fie restabilit regimul existent pîna la venirea dictaturii fasciste . Celelalte forte optau pentru lichidarea monarhiei si reînoirea radicala a tarii . Partidul Crettin Democrat (P.C.D.) era un partid catholic , sprijinit de Vatican .
Dimensiunile între participantii la coalitia guvernamentala si împotrivirea fortelor conservatoare-monopolistii , mosierii , Biserica Catolica , aparatul birocratic-au împedicat reformarea rapida a tarii si au frînat dezvoltarea rapida a ei. Dupa demisia lui F. Parri, în fruntea guvernului ajunge A. de G


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org